AGENDA ZILEI//10.11.2023

Meroslava Parii
09/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Concursul național „Vinul Moldovei”

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15

CÂND: 09:00

CONTEXT: Vinul Moldovei va fi în atenția unui juriu specializat internațional, format din 30 de experți străini și locali, care vor evalua detaliat valențele produsului mândriei naționale. Cea de-a doua ediție a concursului „Vinul Moldovei” își propune să aprecieze nivelul de calitate al produselor vitivinicole din țara noastră și să includă rezultatele într-un ghid specializat, care va contribui la promovarea și poziționarea pe piața locală și internațională.
 

Târgul apicultorului

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 09:00

 

Seminar de promovare a implementării Mecanismului Comun de Creditare (JCM) în Moldova – Contribuția la decarbonizarea în Moldova prin JCM”

UNDE: Hotel Jazz, str. Vlaicu Pârcălab, 72

CÂND: 09:30

CONTEXT: Seminarul are ca scop înțelegerea politicii de atenuare a Moldovei, înțelegerea subtilităților articolului 6 și ale acestuia relevanța pentru obiectivele climatice ale Republicii Moldova și prezentarea succintă a strategiei naționale pentru punerea în aplicare a articolului 6 din Acordul de la Paris și așteptările pentru JCM.

 

Instruiri tematice referitor la Marketingul Internațional

UNDE: Camera de Comerț și Industrie din Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 151

CÂND: 09:30, 9-28 noimenbrie, curent

CONTEXT: Academia Exploratorilor include o serie de instruiri tematice referitor la marketingul internațional, reglementările și procedurile vamale de export, elaborarea și negocierea contractului de export, accesul la surse de finanțare pentru export, etc. Seminarele vor fi organizate, atât în format online, cât și cu prezență fizică la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Durata totală a cursului este de 40 ore academice, conform agendei anexate AICI

 

Conferința de presă a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la tema: „Etapele de trecere a cultelor bisericești de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei”

UNDE: Str. 31 August 1989, 98

CÂND: 10:00

 

Workshop Louise Hay: Poți să-ți vindeci viața
UNDE: Summit Events, Sala Barcelona, str. Tighina, 49/3

CÂND: 10:00, 10-11 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la primul Workshop Louise Hay. Alături de Otilia Deac, unicul Trainer de Facilitatori - Louise Hay vei învăța timp de două zile ce înseamnă vindecarea prin energie. Din program: Ai ocazia să te familiarizezi cu metoda Louise Hay; Practici tehnici din metoda Louise Hay, alături de ceilalți participanți la program; Abordăm concepte precum: iertarea, convingeri negative, copil interior, conexiunea corp-minte-suflet, vindecarea prin cuvinte, cauzele emoționale ale bolilor și multe altele.

 

Ședința Agenției pentru Reglementare în Energetică din 10 noiembrie 2023

UNDE: Online

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Briefing pentru presă organizat de Directorul NORDGAZ FURNIZARE, Alecsandr Grosu, cu tema „Stadiul pregătirilor pentru începerea furnizării gazelor naturale de către NORDGAZ FURNIZARE de la 1 decembrie”

UNDE: Agenția de presă INFOTAG, str. Mihail Kogălniceanu, 76

CÂND: 11:00

 

Deschiderea Festivalului Cercetării și Inovării „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență și perspective”

UNDE: Academia de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare, 1

CÂND: 11:00

 

Ședința Consiliului Audiovizualului din 10 noiembrie 2023

UNDE: Consiliul Audiovizualului, str. Vlaicu Pârcălab, 46

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Dezbaterea publică organizată de Agenția IPN la tema: „Miza nelocală a alegerilor locale”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 11:00

 

Analize economice cu Veaceslav Ioniță din 10 noiembrie 2023 vor avea ca subiect:„Rezultatele alegerilor locale generale din 5 noiembrie din Republica Moldova”

UNDE: Online

CÂND: 11:30

 

Ședința Consiliului național al monumentelor istorice din Republica Moldova

UNDE: Ministerul Culturii al Republicii Moldova, str. Nicolae Iorga, 21

CÂND: 13:00

 

Ședința festivă a Academiei de Științe a Moldovei

UNDE: Academia de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare, 1

CÂND: 14:00

 

Eveniment: Descoperă-ți cariera prin film

UNDE: ARTICO, bd. Ștefan cel Mare, 169

CÂND: 14:00
CONTEXT: Te invităm să te alături nouă pentru o seară specială dedicată tinerilor și aspirațiilor tale profesionale. Evenimentul nostru este un film inspirațional care te va captiva și îți va deschide ușa către o lume plină de oportunități. Scopul nostru este să te ajutăm să-ți descoperi pasiunile și talentele, și să-ți croiești drumul spre succesul pe care îl visezi. Această ocazie unică îți oferă inspirație și sfaturi pentru a face pași mari în direcția visului tău profesional.
 

 

Întâlnire cu cetățenii în cadrul vizitei de lucru a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la Călărași

UNDE: Casa Raională de Cultură „Ion Ungureanu”, Călărași

CÂND: 15:00

 

Ședința Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective din 10 noiembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 1 (intrarea din str. Bănulescu Bodoni), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 15:30

 

Flashmob în tăcere (silențios), organizat de Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, în susținerea ostaticilor al grupării teroriste Hanas

UNDE: Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, str. Eugen Doga, 5

CÂND: 15:30

 

Solutions4Moldova Hackathon

UNDE: Orange Kitchen, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 16:00

CONTEXT: Moldova are nevoie de inovații în energie, agricultură și siguranță rutieră. Dacă simți că poți aduce un impact prin sinergie și prin puterea comunității tehnologice, atunci Innovative Solutions4Moldova Hackathon te așteaptă. Împreună vom crea soluții tehnologice care să accelereze dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova în aceste domenii esențiale. Așteptăm viziuni și expertize unice ai celor 70 de participanți care vor intra în competiție - Dezvoltatori și ingineri: creatori de software și arhitectură digitală; Experți în domeniile: siguranța rutieră, energie și agricultură; Specialiști IoT: conectorii dintre lumea fizică și cea digitală; Experți Blockchain: experți ai transparenței și securității datelor; Antreprenori și inovatori: vizionari care văd potențialul de piață și impactul soluțiilor ș.a.
 

Program de formare continuă: Realizarea învățării integrate cu utilizarea instrumentelor și resurselor digitale

UNDE: UPSC: Clasa Viitorului, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 03-11 noiembrie, curent

CONTEXT: Centrul ClasaViitorului invită cadrele didactice din învățământul primar să se înregistreze la programul de formare continuă: Realizarea învățării integrate cu utilizarea instrumentelor și resurselor digitale - 5 credite. Forma de instruire: offline / online. Scopul acestui program este să introducă participanții în lumea învățării integrate, prezentându-le strategiile interactive utilizate și instrumentele digitale care sprijină acest proces educativ.

 

Concert de muzică clasică germană pe scena din Cahul

UNDE: Palatul de Cultură „Nicolae Botgros din Cahul

CÂND: 18:00

CONTEXT: Ambasada Germaniei la Chișinău va aduce Orchestra Simfonică Națională "Teleradio-Moldova" și pe renumitul dirijor german Franz Schottky pentru un concert la Cahul. Programul include piese de Beethoven și Mendelssohn-Bartholdi. Intrarea este gratuită.
 

Spectacol: „Nunta” - Baletul Național JOC

UNDE: Palatul Feroviarilor, bd. Decebal, 2

CÂND: 18:00, 10-11 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la Baletul Național JOC cu un spectacol de excepție "Nunta". Dacă JOC-ul e pe scenă atunci toți știu că e spectacol, amploare, virtuozitate și suflet. Vei avea ocazia să descoperi o poveste profund emoționantă, într-un mod care îmbină măiestria coregrafică cu tradițiile și emoțiile autentice ale unui moment atât de special. Este o demonstrație de tradiții și ritualuri, toate transpuse în mișcări gratioase și expresive. Fii parte din această experiență magică, unde dansul și muzica devine expresia pură a sufletului. Redescoperă "Nunta" de Baletul Național JOC și lasă-te purtat în această poveste de o frumusețe unică.

 

Luna Filmului European la Chișinău

UNDE: Europa Cafe, str. Alexei Sciusev, 97

CÂND: 18:30

CONTEXT: O lună de film european la Chișinău. În noiembrie - decembrie 2023, vino să vizionezi cele mai noi filme, care au participat, în 2022 și 2023, la Cannes, Berlin sau Locarno, inclusiv pelicule câștigătoare de mari trofee la festivaluri internaționale de film. Pentru prima dată, „Luna Filmului European” va avea loc în Moldova, simultan cu aproape toată Europa .Europe Café, fiind principalul centru de informare al Uniunii Europene în Moldova, este co-organizator al evenimentului și invită publicul să cunoască mai bine cultura și arta cinematografică europeană. În cadrul Filmului European vă invităm să vizionăm filmul: "Anatomy of a Fall" (Franța) - Câștigător Palme d'Or, Cannes Film Festival 2023, regizoare: Justine Triet.

 

Spectacol: „Îți vreau soțul înapoi”

UNDE: Teatrul Național Sariricus, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30

CONTEXT: Intriga se urzește în cadrul unui cuplu căsătorit, Elena (Lilia Cazacu) și Andrei (Viorel Cornescu), care locuiesc împreună de douăzeci de ani. Chiar în preajma celei de-a douăzecea aniversări, Elena primește cadou un oaspete neașteptat – o tânără amantă a soțului ei, Oxana (Olga Anghelici), aceasta făcându-și apariția în pragul apartamentului, cu o ofertă foarte tentantă...

 

Gala Corneliu Coposu

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 18:30

CONTEXT: Evenimnetul este realizat de Fundatia Corneliu Coposu, Sens Politic și Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Cea de-a VI-a ediție a Galei Corneliu Coposu se va desfășura la Chișinău, pe 10 și 11 noiembrie 2023, evenimentul principal având loc într-un loc istoric și de prestigiu, ”Sala cu Orgă”, construcția edificiului începând în secolul al 19-lea și terminată în anul 1901.
 

Spectacol: „12 oameni furioși”

UNDE: Teatrul „Luceafărul”, str. Veronica Micle, 7

CÂND: 19:00

CONTEXT: În spectacolul „12 oameni furioși”, protagoniștii sunt un grup de jurați ales în conformitate cu regulile și normele sistemului juridic american: reprezentanți ai diferitor vârste, profesii, convingeri și veniți din diferite pături sociale. Cei 12 jurați au asistat la partea publică a procesului în care un tânăr este învinuit de patricid. Dacă este găsit vinovat, va fi condamnat la executare pe scaunul electric. Din momentul când intră în sala de votare, după ce au ascultat mărturiile și li s-au prezentat dovezile, cei „12 oameni furioși” sunt siguri de vinovăția acuzatului, însă... Vino la Teatrul „Luceafărul” să urmărești un spectacol dezbatere despre preconcepții și despre lipsa de empatie.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curent

CONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa http://[email protected].

 

Ambasada SUA la Chișinău caută candidați eligibili și calificați pentru următoarea/următoarele poziție/poziții: Financial Specialist, Financial Management Assistant

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15, 16 noiembrie, curent

CONTEXT: Ambasada SUA la Chișinău caută candidați eligibili și calificați pentru următoarea/următoarele poziție/poziții: Financial Specialist, Financial Management Assistant
Financial Specialist (Chișinău-2023-43) https://bit.ly/45SdzGB
Termen limită de depunere a cererilor: 15 noiembrie 2023
Financial Management Assistant (Chișinău-2023-44) https://bit.ly/47apSiC
Termen limită de depunere a cererilor: 16 noiembrie 2023
Pentru a vizualiza toate posturile vacante disponibile în prezent, vizitați https://md.usembassy.gov/embassy/jobs/ și accesați aplicația electronică de recrutare (ERA).

 

Mobilitate Academic + Erasmus + La Universitatea din Nis, Serbia

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 10 noiembrie, curent, ora 16:00

CONTEXT: Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC anunță depunerea dosarelor de candidatură pentru 1 Bursă de studii (5 luni), pentru studenții din ciclurile Licență (studenții anului I nu sunt eligibili), Masterat și Doctorat, la Universitatea din Nis, Serbia. Dosarele vor fi depuse fizic, la Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, str. Ion Creangă 1, bl. 2, of. 25. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA) a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”

CÂND: Începând cu 1 noiembrie, curent

CONTEXT: Anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturile pentru energie termică, gaze naturale sau energie electrică, precum și un ajutor financiar sub formă de plată monetară lunară, pentru familiile care utilizează combustibili solizi. Pentru a beneficia de aceste compensații, toți cetățenii se vor înregistra pe platforma online compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la APRA până la intrarea în vigoare a modificărilor legislative vor primi prestația echivalentă APRA, adică 700 lei/lunar, în lunile pentru care acest drept a fost stabilit. Pentru mai multe detalii AICI

 

Lansarea concursului de selecție a 5 jurnaliști moldoveni pentru a produce două investigații jurnalistice legate de dezinformarea privind integrarea europeană în Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 11 noiembrie, curent, ora 18:00

CONTEXT: Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în colaborare cu Centrul de Studii Est-Europene din Vilnius, cu sprijin financiar din partea Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei, are plăcerea de a anunța despre lansarea concursului de selecție a 5 jurnaliști moldoveni pentru a produce două investigații jurnalistice legate de dezinformarea privind integrarea europeană în Moldova, activitățile fac parte din cadrul unui program specializat de sprijinire a jurnalismului de calitate în Republica Moldova. Pentru mai multe detalii AICI


Apelul pentru proiecte cu valoare mică

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează apelul pentru proiecte cu valoare mică. Apelul de proiecte vizează toate cele 3 priorități ale programului de cooperare și va finanța proiecte în următoarele domenii: schimbări climatice și prevenirea riscurilor, biodiversitate, educație, sănătate și bună guvernanță. Eventuale întrebări sau clarificări cu privire la conținutul documentelor pot fi transmise pe adresa:http://[email protected] cu cel mult 21 de zile înainte de încheierea apelului de proiecte.

 

Procesul de recepționare a cererilor de acordare a subvențiilor post-investiție

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 16 noiembrie, curent

CONTEXT: Subvențiile vor fi acordate domeniilor prioritare, stabilite în urma consultărilor cu mediul de afaceri. Astfel, fermierii își vor recupera o parte din cheltuieli pentru investițiile realizate în plantații, sere, echipamente de irigare, ferme zootehnice, tehnologii de lucrare a solului, infrastructura post-recoltare, dezvoltarea agroturismului rural etc. Cererile de subvenționare pot fi depuse de către solicitantul de subvenție sau de reprezentantul acestuia la oficiile teritoriale ale AIPA din raza teritorială în care s-a efectuat investiţia.

 

Apel de Proiect Standard

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: Unul din cele mai importante programe de cooperare transfrontalier ale Uniunii Europene lansează primul apel de proiecte – Apel de Proiect Standard, cu un fond disponibil de 40 milioane euro așteaptă inițativele transfrontaliere. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Județele de frontieră Botoșani, Iași, Vaslui, Galați (România) și întreg teritoriul Republicii Moldova sunt eligibile pentru finanțare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Concurs pentru elevi la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: A fost dat start concursului în cadrul căruia elevii se vor expune prin desene, poezii și compoziții plastice la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției. Sunt invitați să participe elevii claselor gimnaziale (5 - 9) din municipiul Strășeni. Creațiile pot fi depuse la primăria Strășeni, în of. 18, doamnei Ceban Alina. Concursul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) și Centrul Contact.

 

Concurs - Expert asociat al echipei CRJM

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 noiembrie, curent

CONTEXT: Ești specializat în justiție, anticorupție și integritate, drepturile omului, democrație, societate civilă și vrei să devii expert asociat al echipei CRJM? Atunci te încurajăm să depui dosarul până la 20 noiembrie. Experții selectați vor fi contractați pentru o perioadă de până la trei ani și urmează a fi implicați periodic în activitățile noastre, inclusiv cele de cercetare și analiză juridică, elaborarea opiniilor juridice și/sau comentariilor la proiecte de lege și inițiative legislative, advocacy, activități de instruire și reprezentare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multe

detalii AICI
 

Înscrierea în Competiția MoldovaEcoEnergetică ediția 2023

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 22 noiembrie, curent

CONTEXT: Instituțiile publice (educaționale, culturale, sociale și medicale), dar și autoritățile publice locale (nivelul 1 și 2), care au implementat proiecte de eficiență energetică și de valorificare a surselor de energie regenerabile, sunt invitate să se înscrie în Competiția MoldovaEcoEnergetică ediția 2023. Sunt eligibile proiectele date în exploatare în perioada 1 ianuarie 2021 - 1 decembrie 2023 și care nu au participat la edițiile precedente ale Competiției Moldova Eco Energetică. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul evenimentului unic Gala Moldova Eco Energetiсă ediția 2023,
Pentru mai multe detalii AICI

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Vizita Vicepremierului Nicu Popescu, în Franța

UNDE: Franța, Paris

CÂND: 9-10 noiembrie, curent

CONTEXT: Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se află la Paris unde va participa la a șasea ediție a Forumului Păcii, platformă ce reunește oficiali guvernamentali și experți din toate regiunile lumii în domeniul securității și păcii. La Forum va participa și președintele francez Emmanuel Macron. De asemenea ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi cu Laurence Boone, secretar de stat pentru Europa, Bertrand Buchwalter, consilier pentru Europa continentală al președinției franceze și cu alți oficiali francezi.

 

Vizita Ministrului Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, la Roma, Italia

UNDE: Roma, Italia

CÂND: 8-10 noiembrie, curent

CONTEXT: Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi efectuează o vizită oficială la Roma, Italia, în perioada 8-10 noiembrie curent, la invitația omologului său, Guido Crosetto. Agenda vizitei cuprinde o serie de întrevederi cu conducerea Ministerului apărării, reprezentanți ai Camerei Deputaţilor și Senatului Republicii Italiene, dar și o vizită la Colegiul NATO de Apărare din Roma.

 

Participarea Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, la Adunarea Generală a UNESCO

UNDE: Paris, Franța

CÂND: 8-10 noiembrie, curent

CONTEXT: Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, participă, la cea de-a 42-a sesiune a Adunării Generale a UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), la Paris. Agenda de lucru include contribuția la dezbaterile generale ale Adunării Generale și câteva întrevederi bilaterale - la UNESCO și la Filarmonica din Paris. În spiritul acestei organizații mondiale, dar și al marilor provocări cu care se confruntă în prezent omenirea, evenimentul e focusat pe subiecte ce vizează accesul la educație și cultură, prezervarea patrimoniului material și nematerial al umanității, egalitatea de gen, noile tehnologii și schimbările climatice.

 

Eveniment cultural

UNDE: Muzeul Național de Etnologie (Av. Ilha de Madeira, 1400-203 Lisboa)

CÂND: 15:00, 12 noiembrie, curent

CONTEXT: Ambasada Republicii Moldova la Lisabona, Muzeul Național de Etnologie și Centrul Cultural Moldav are onoarea de a vă invita la un eveniment cultural organizat datorită dlui Nicu Țărnă, Directorul Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină”, în contextul celebrării anul acesta a 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze. Evenimentul cultural este organizat în contextul promovării conceptului diplomației culturale și a dezvoltării relațiilor bilaterale culturale Etnologie.

 

Târgul Internațional de Vinuri din Cracovia ENOEXPO – Ediția a 20-a

UNDE: Cracovia ENOEXPO

CÂND: 8-10 noiembrie, curent

CONTEXT: La evenimentul din acest an vor participa producători și distribuitori de vinuri din întreaga lume, care vor avea ocazia să-și prezinte produsele și să-și încheie noi parteneriate de afaceri. Companiile vinicole din Republica Moldova vor participa la eveniment la standul comun sub brandul de țară Wine of Moldova. Astfel, Oficiul Național al Viei și Vinului va susține participarea la eveniment a 14 companii din Republica Moldova: Vinaria din Vale, Purcari Wines, TM Kazayak, Salcuta, MAURT, Chateau Cojusna, Migdal-P, Tomai Vinex, Vinuri De Comrat, Castel Mimi, Radacini, Denovie-Group, Asconi Winery, Alianta-Vin, Vinia Traian. În acest context, invităm toți doritorii să viziteze standul de țară al Republicii Moldova E53 sala ”DUN

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă”

UNDE: Iași, Palas Mall

CÂND: 10-12 noiembrie, curent

CONTEXT: Expoziția „Republica Moldova Prezintă”, revine la Iași în perioada 10-12 noiembrie 2023, la Palas Mall. Dacă dorești să promovezi produsele/serviciile în România., te așteptăm. Haideți împreună să facem istorie și la cea de-a V-a ediție a expoziției.

 

 

Meroslava Parii
09/11/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii