EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA
Training pentru editori și jurnaliști de investigație privind modul de prezentare vizuală a investigațiilor jurnalistice
UNDE: Jolly Alon Hotel, str. Maria Cebotari, 37
CÂND: 09:00, 12-13 decembrie, curent
CONTEXT: Centrul de Investigații Jurnalistice desfășoară un training pe pentru editori și jurnaliști de investigație privind modul de prezentare vizuală a investigațiilor jurnalistice. Traineri în cadrul instruirii vor fi doi jurnaliști cu renume - Charlotte Aagaard și Johan Seidenfaden, de la Danwatch, Danemarca. Trainingul este organizați cu suportul International Media Support (IMS).
Conferința Națională cu genericul „Parteneriatul dintre școală și poliție în educația juridică a tinerilor” organizată de Ministerul Educației și Cercetării și Inspectoratul General al Poliției în parteneriat cu PH International Moldova
UNDE: Centrul de Excelență Tekwill, str. Studenților, 9/11
CÂND: 09:30
Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană
UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 718, bd. Ștefan cel Mare, 105
CÂND: 09:30
CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 13 decembrie 2023
UNDE: Guvernul Republicii Moldova, str. Piața Marii Adunări Naționale, 1
CÂND: 10:00
CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI
Ședința Comisiei mediu, climă și tranziție verde
UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 816, bd. Ștefan cel Mare, 105
CÂND: 10:00
CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI
America House sărbătorește a 5-a aniversare
UNDE: America House, str. Bănulescu Bodoni, 27
CÂND: 10:00
CONTEXT: 12-16 decembrie, America House Chișinău sărbătorește a 5-a aniversare. Cu această ocazie, am planificat o serie de evenimente și programe speciale. Din program: Concurs de colaje;
Instrumente de inteligență artificială, program pentru profesori și elevi; Club de conversații în limba engleză; Proiecție de film ș.a.
Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie
UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 517, bd. Ștefan cel Mare, 105
CÂND: 10:00
CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI
Evenimentul de lansare a platformei stației de producere a oxigenului medical la Spitalul Raional Călărași
UNDE: Spitalul Raional Călărași, str. Testemițanu, 59
CÂND: 10:00
Manifestare științifică națională: Resurse genetice vegetale-dialog dintre cercetători și mediul asociativ
UNDE: Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, USM, str. Pădurii, 20
CÂND: 10:00
CONTEXT: Categorie de personal țintă: doctoranzi, masteranzi, mediu academic, mediu antreprenorial, tineri cercetători. Domeniul: Ştiinţe agricole, Ştiinţe biologice.
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 13 decembrie 2023
UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale
CÂND: 11:00
Ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media
UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 716, bd. Ștefan cel Mare, 105
CÂND: 11:00
CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI
Ședința Comisiei juridice, numiri și imunități
UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 302, bd. Ștefan cel Mare, 105
CÂND: 11:00
CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI
Înmânarea certificatelor de grant producătoarelor agricole pentru implementarea proiectelor de energie regenerabilă și eficiență energetică
UNDE: Summit Events, Sala Roșie, str. Tighina, 49/3
CÂND: 11:00
Conferință de presă organizată de Partidul MAN privind scandalul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”
UNDE: Sediul Partidului MAN, str. Petru Movilă, 23/7
CÂND: 12:15
Festivalul-concurs municipal de obiceiuri și tradiții de iarnă „Florile Dalbe” – Ediția a XXV-a
UNDE: Centrul de Excelență în Medicină și Farmaceutică, str. Nicolae Testemițanu, 28
CÂND: 13:00
CONTEXT: Concursul este deschis pentru toți interpreții de muzică popuară, grupurilor vocale și ansamblurilor folclorice. În data de 13 decembrie va avea loc prima etapă. Scopul festivalului-concurs este readucerea în actualitate a obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, valorificarea tradițiilor colindatului, semănatului și a jocurilor teatralizate.
Colocviu științific cu genericul „Experiențe și provocări în dezvoltarea educației și cercetării din domeniul psihopedagogiei speciale”
UNDE: UPSC, Clasa Viitorului, Bloc 1, etaj 1, str. Ion Creangă, 1
CÂND: 13:10
CONTEXT: Colocviul științific este organizat cu prilejul aniversării de 80 ani a doamnei Aurelia Racu, doctor habilitat, profesor universitar. În cadrul evenimentului se va face și o lansare de carte și este adresat studenților, masteranzilor, cadrelor didactice, psihologilor și tuturor celor interesați de subiectul expus.
Eveniment: „Început și veșnicie”
UNDE: Biblioteca de arte „Tudor Arghezi", str. Grădinilor, 21
CÂND: 13:30
CONTEXT: Evenimentul artistic cu genericul „Început și veșnicie” este organizat cu prilejul evenimentului Ziua Națională a Actorului și consacrat Claudia Pătrînac, artista Cuvântului, profesoară și actriță, care în acest an, 2023, a rotungit 55 de ani de dăruire artei teatrale. Grație măiestriei și talentului, spiritului creativ și simțului valorii, lecțiile de viață prezentatea de Dumneaei, au generat admirație și bucurie multor copii, părinți și colegi. Vor evolua studenți de la școlile de învățământ artistic superior și elevi de la liceu cu profil muzical.
Program: "Poveștile nespuse ale orașului" sunt gata să-și prezinte lucrările finale
UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137
CÂND: 15:00
CONTEXT: După 3 luni de muncă, dedicație și creație, 9 echipe din cadrul Artist Program: "Poveștile nespuse ale orașului" sunt gata să-și prezinte lucrările finale. Cu această ocazie, dăm sărbătoare și-i invităm pe toți cei care poartă Chișinăul în piept. Cea de-a doua ediție a programului îmbină istoria orașului nostru, monumentele arhitecturale, storytelling-ul și tehnologia. Împreunā vom descoperi 9 case din patrimoniul național, care au fost transpuse în 9 povești digitale, cu elemente de animație, linie sonoră și AR integrate. În paralel, pe baza acestor monumente istorice, am creat și un set de ilustrații, pe care le vom lansa în cadrul aceluiași eveniment.
Prezentarea publică a „Manualului privind estimarea costurilor acțiunilor aferente procesului de aderare la Uniunea Europeană”
UNDE: Europe Cafe, str. Alexei Sciusev, 97
CÂND: 16:00
CONTEXT: Delegația Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Proiectul UE „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și îmbunătățirea procesului de aproximare legală în Republica Moldova” invită jurnaliștii și reprezentanții mass-media la prezentarea publică a „Manualului privind estimarea costurilor acțiunilor aferente procesului de aderare la Uniunea Europeană”. Vorbitori: Ghenadie Marian, Șef al Secției Cooperare Economică și Sectorială cu UE, Direcția Integrare Europeană, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Irina Cruceru, Manager de Programe, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova; Primož Vehar, Lider de Echipă, Proiectul UE „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de asociere și îmbunătățirea procesului de aproximare legală în Republica Moldova”; Pavel Sârghi, Expert național, Co-autor al Manualului privind estimarea costurilor acțiunilor aferente procesului de aderare la Uniunea Europeană.
Inaugurarea Pomului de Crăciun pentru a da start sărbătorilor de iarnă
UNDE: Primăria municipiului Drochia
CÂND: 16:00
CONTEXT: Vă invităm la Inaugurarea Pomului de Crăciun pentru a da start sărbătorilor de iarnă împreună. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de Moș Crăciun, Fulguța și mult îndrăgiții animatori. Programul artistic va fi asigurat de către copiii din cadrul Instituțiilor de Educație Timpurie din oraș și de îndrăgitul artist Gabriel Nebunu. Evenimentul va culmina cu aprinderea luminițelor de sărbătoare pe Pomul de Crăciun și înmînarea cadourilor din partea Primăriei orașului Drochia. Vă așteptăm cu mic și mare la frumoasa sărbătoare.
Program: Utilizarea instrumentelor de inteligență artificială în procesul educațional
UNDE: America House, str. Bănulescu Bodoni, 27
CÂND: 16:00
CONTEXT: America House Chișinău invită profesorii și elevii (14+) la un program despre utilizarea instrumentelor de inteligență artificială în procesul educațional. Instrumente precum ChatGPT, Bard, HeyGen (https://www.heygen.com/), Pictory (https://www.pictory.ai/), Microsoft Bing (https://www.bing.com/create) pot deveni instrumente valoroase și chiar indispensabile pentru profesorii și elevii de școală generală, ajutându-i să-și facă viața mai ușoară. Ca orice instrument însă, acestea pot fi folosite spre bine sau rău. Este responsabilitatea profesorilor și a elevilor să înțeleagă impactul acestei tehnologii asupra procesului de învățare și să o folosească într-un mod conștiincios.
Master Class: Triunghiul – cea mai puternică figură din Univers
UNDE: DoubleCase, str. Vasile Alecsandri, 82
CÂND: 18:00
CONTEXT: Modelele triunghiului este un instrument de analiză tehnică folosit în mod frecvent. De aceeas este important ca fiecare trader să recunoască modelele pe măsură ce se formează pe piață. Modelele sunt vitale în încercarea unui trader de a identifica tendințele și de a prezice rezultate viitoare, astfel încât să poată tranzacționa cu mai mult succes și mai profitabil. Triunghiurile sunt importante pentru că ajută la indicarea continuării unei piețe bullish sau bearish. Ele pot, de asemenea, să asiste un trader în a identifica o inversare a pieței. De aici și puterea majoră a acestei figuri care va fi pusă în discuție miercuri, în cadrul Master Class-ului din această săptămână.
Webinar: Managementul furiei la elevi
UNDE: Psihologie.MD, bd. Dacia, 67/1
CÂND: 18:00
CONTEXT: Vă propunem să explorăm împreună metode și tehnici de gestionare a furiei. Abilităti dobândite: Stabilirea diferenței dintre furie și agresivitate; Identificarea mecanismului manifestării furiei; Analiza tehnicilor de bază de gestionare a furiei; Enumerarea consețințelor furiei; Explorarea metodelor, tehnicilor și procedeelor de gestionare a furiei în școală.
FintechStories: MPAY – serviciu dezvoltat de Agenția de Guvernare Electronică
UNDE: Fintech HUB, str. Bănulescu Bodoni, 59
CÂND: 18:00
CONTEXT: În cadrul FintechStories vom discuta despre MPAY - serviciul dezvoltat de Agenția de Guvernare Electronică care îți permite să achiți serviciile publice cu orice instrument de plată precum cardul bancare, internet banking s.a. Împreună cu Ludmila Bejenaru, head of government electronic payments, vom explora cum MPAY a revoluționat modul în care cetățenii interacționează cu serviciile publice. De la simplificarea procesului de plată până la eliminarea cozilor și a birocrației, MPAY a adus o nouă eficiență și comoditate în viața oamenilor.
„Biblioteca de sub brad” - Pomul de Crăciun din incinta Guvernului devine simbol al generozității și solidarității
UNDE: Guvernul Republicii Moldova, str. Piața Marii Adunări Naționale, 1
CÂND: 11-17 decembrie, curent
CONTEXT: Pentru al doilea an consecutiv, pomul de Crăciun din incinta Guvernului devine simbol al generozității și solidarității. Vă invităm să împărtășim împreună bucuria lecturii, dăruind cărți și adăpostind povești sub pomul de Crăciun. De acolo, cărțile vor ajunge în mai multe biblioteci locale și școlare din întreaga țară. „Biblioteca de sub brad” își propune să unească societatea și, dincolo de caritatea actului de donație, să cultive dragostea pentru lectură. Cărțile înseamnă emoție și bucurie, transformare și progres, dezvoltare și învățare.
Spectacol muzical „Încă o zi Crăciunul de ar mai fi...” - Colecție de colinde și poeme de Crăciun de Viorica Nagacevschi
UNDE: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bd. Ștefan cel Mare, 79
CÂND: 18:00
CONTEXT: Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă invită să trăim împreună atmosfera sărbătorilor de iarnă. Nu avem puterea să aducem zăpezile de altădată, dar avem puterea să aducem în inimă bucuriile copilărești, nu avem puterea să Vă dăruim obiecte de preț, dar avem dorința să Vă dăruim o seară de liniște și armonie, nu avem siguranța că Moș Crăciun va trece pe la noi, dar suntem siguri că vom avea cete de colindători să ne colinde cu flori dalbe de speranță și lumină. Magia sărbătorilor se întâmplă atunci când oamenii și-o doresc cu adevărat, magia sărbătorilor e creată de fiecare dintre noi, dacă și-o dorește, dacă o așteaptă, dacă are pe cine iubi, dacă mai crede în bine.
Spectacol aniversar „Oamenii Muzica și Anii” – Ion Caranfil
UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16
CÂND: 18:00
APELURI DE ÎNSCRIERE
Ministerul Justiției aduce la cunoștință despre prelungirea termenului de selectare a candidaților pentru poziția de arbitru din partea Republicii Moldova, în sensul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent
CONTEXT: Conform art. 404 alin. (2) al Acordului de Asociere RM-UE „Arbitrii trebuie să dețină cunoștințe de specialitate și experiență în drept și comerț internațional. Aceștia trebuie să fie independenți, să își exercite atribuțiile în nume propriu, să nu accepte instrucțiuni din partea niciunei organizații și a niciunui guvern, să nu fie afiliați guvernului vreunei părți și să respecte codul de conduită prevăzut în anexa XXXIV a Acordului de Asociere RM-UE”. Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul, în limbile română și engleză, la sediul Ministerului Justiției din str. 31 August 1989, nr. 82 sau să-l remită electronic la adresa: http://stefan.arseni@justice.gov.md.
Ambasada SUA la Chișinău informează că Programul Global de Schimb pentru studenții de la Ciclul I, Licență (Global UGRAD), oferă burse de studii în SUA și invită studenții Universității de stat „Alecu Russo” din Bălți să participe la concurs
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent
CONTEXT: Informații detaliate despre program: https://md.usembassy.gov/global-undergraduate-exchange-program-global-ugrad/ Pentru a primi răspunsuri la eventuale întrebări, apelați la http://education-moldova@state.gov
Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru ocuparea mai multor funcții publice vacante
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 decembrie, curent, 16:30
CONTEXT: Direcția politici în domeniul controlului financiar public intern. Consultant principal (pe domeniul auditului intern) – 1 funcție vacantă, Consultant principal (pe domeniul controlului intern managerial) – 1 funcție vacantă, Direcția protecția secretului de stat și integritate instituțională, Consultant superior - 1 funcție vacantă, Direcția managementul documentelor, Consultant superior - 1 funcție vacantă. Pentru mai multe detalii: http://mf.gov.md/ro/posturi-vacante
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită antreprenorii să se înscrie la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024
CONTEXT: Așteptăm companiile ineresare să se înregistreze. Expoziția se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2024, la CIE „Moldexpo ” (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1). Pentru mai multe detalii vă rugăm respectuos să găsiți scrisoarea anexată și formularul de participare, iar pentru orice neclaritate contactați Secția evenimente de afaceri, târguri și expoziții a CCI a RM la tel: 022 210 725, 022 238 410 sau la adresa de e-mail: http://tatiana.saincuc@ chamber.md Informații suplimentare despre eveniment, găsiți aici: „Fabricat în Moldova” 2024.
Serviciul Fiscal de Stat lansează concursul pentru selectarea persoanelor fizice sau juridice competente, certificate în domeniul evaluării, pentru efectuarea evaluării bunurilor sechestrate de către autoritatea fiscală
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent
CONTEXT: Documentele pot fi prezentate la adresa e-mail: http://recuperarecreante@sfs.md Telefoane de contact: 022 82 30 61, 022-82-30-74
SABIT a început înregistrarea pentru programul "Agrobusiness pentru Eurasia”. Pot participa manageri de nivel mediu și superior, antreprenori, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, oficiali guvernamentali din administrația locală sau centrală, cadre universitare (șefi de secții)
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 decembrie, ora Washington 12.00, Ora Chișinăului 19:00
CONTEXT: Datele programului: 2-17 februarie, 2024. Vă rugăm să urmați instrucțiunile de pe linkul de mai jos. Urmează să vă înregistrați pentru a vă seta un cont și să confirmați emailul. Veți putea completa formularul online după ce vi se confirmă eligibilitatea participării. Formularul e disponibil în engleză și rusă. Înregistrați-vă accesând:http://https://sabit.smapply.us/
Pentru mai multe informații despre SABIT accesați:http://https://www.trade.gov/sabit-program
Guvernul Republicii Moldova continuă campania „Hai acasă de Crăciun”, care va promova tradițiile, obiceiurile și cultura noastră
CONTEXT: Îndemnăm cetățenii de acasă și din diasporă să povestească prin poze și video, cum se sărbătorește Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de e-mail:http://acasadecraciun@gov.md
Ministerul Educației și Cercetării, cu sediul Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, MD-2033, anunță concurs pentru ocuparea următoarelor funcții vacante: Director al Școlii Profesionale din Cupcini, Edineț; Director al Centrului de Excelență în Transporturi din Chișinău; Director al Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga” din Chișinău
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 decembrie, curent, 16:00
CONTEXT: Dosarul de concurs poate fi depus prin e-mail: cancelaria@mec.gov.md prin
Anunț concurs de participare la procedura de achiziție prin metoda cererii ofertelor de prețuri pentru procurarea echipamentelor pentru furaje și pentru procesarea si păstrarea produselor lactate
CONTEXT: Detalii privind condițiile de participare:http://https://shorturl.at/cuX01 Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Răspunsul Multidimensional la Provocările Emergente în Materie de Securitate Umană”, finanțat de Guvernul Japoniei și implementat de PNUD Moldova.
Oficiul Mobilități Academice din cadrul Departamentului Cooperare Internațională, Universitatea de Stat din Moldova, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din Bucureşti (SNSPA), România, anunță concurs de selectare a beneficiarilor de mobilitate academică pentru cadrele didactice/administrative a USM
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 decembrie, 17:00
CONTEXT: Domenii: Științe Politice, Relaţii Internaţionale, Studii Europene. Pentru mai multe detalii AICI
Comitetul Economic și Social European (CESE) invită tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care votează pentru prima, dată să participe la evenimentul emblematic “Europa Ta, Cuvântul Tău!” (YEYS). Evenimentul este destinat tinerilor din din țările candidate, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, toate statele membre UE și din Regatul Unit
TERMEN LIMITĂ DE APICARE: 31 decembrie, curent
CONTEXT: În acest an, evenimentul va avea loc la Bruxelles, la 6 martie 2024, în cadrul Săptămânii Societății Civile a CESE (4-7 martie 2024), în perioada premergătoare alegerilor europene. Evenimentul își propune să inspire participanții să își exercite dreptul democratic de a vota, să încurajeze în mod activ prietenii, colegii, rudele să facă acest lucru. Pentru candidații selectați, CESE va asigura și va plăti cazarea la Bruxelles pentru două nopți, un zbor dus-întors (clasa econom) sau o călătorie cu trenul/autobuzul între țara de reședință și Bruxelles. Pentru mai multe detalii AICI
Concurs pentru elevi la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent
CONTEXT: A fost dat start concursului în cadrul căruia elevii se vor expune prin desene, poezii și compoziții plastice la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției. Sunt invitați să participe elevii claselor gimnaziale (5 - 9) din municipiul Strășeni. Creațiile pot fi depuse la primăria Strășeni, în of. 18, doamnei Ceban Alina. Concursul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) și Centrul Contact.
EVENIMENTE PE PLAN EXTERN
Vicepremierul, Nicu Popescu, întreprinde două vizite de lucru, una la Bruxelles și cealaltă la Paris
CÂND: 11-14 decembrie, curent
CONTEXT: La Bruxelles, șeful diplomației Republicii Moldova va avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni, inclusiv cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, dar și cu omologii săi din statele membre UE. La Paris, ministrul de externe, Nicu Popescu, va participa la OCDE Eurasia Week, unde va fi semnat și un memorandum de înțelegere dintre Republica Moldova și OCDE. În marja acestui eveniment vicepremierul Nicu Popescu va avea mai multe întrevederi bilateralei cu oficiali francezi.
Întâlnire cu Viceprim-ministrul, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba
UNDE: Ambasada Republicii Moldova în Franța, 19 rue Henri Rochefort, 75017 Paris
CÂND: 18:30, 14 decembrie , curent
CONTEXT: Vă invităm la o întâlnire cu Viceprim-ministrul, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care se va afla într-o vizită de lucru la Paris. Reuniunea se va desfășura în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Franța. Rugăm doritorii de a participa la discuție să confirme prezența la adresa: http://paris@mfa.gov.md.
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, participă, în cadrul conferinței de nivel înalt, cu genericul: „Încredere și transformare: sisteme de sănătate reziliente și durabile pentru viitor”, dedicată celei de-a 15-a aniversări a Cartei de la Tallinn
CÂND: 12-13 decembrie, curent
CONTEXT: În discursul său, ministra Sănătății s-a referit la inițiativele menite să sporească gradul de încredere a cetățenilor în sistemul medical. Principalele acțiuni în acest sens vizează reformele de modernizare a sectorului de sănătate, întrucât schimbările vizibile construiesc încrederea oamenilor în autoritățile naționale.
„Acasă de Crăciun” revine în Cantabria cu ediția a II-a
UNDE: Spania, Regiunea Cantabria, Santander
CÂND: 17:00, 16 decembrie, curent
CONTEXT: „Acasă de Crăciun” revine în Cantabria cu ediția a II-a – un spectacol magic, cu doi artiști legendari din Republica Moldova. Valentin Uzun și Nelly Ciobanu vor cânta cu drag pentru voi – publicul din Spania. Ne vom transfera cu toții ACASĂ, în atmosfera dulce a sărbătorilor de iarnă. Asociația „Din Inima Diasporei Unite” vă promite un show grandios.
Bilete Online accesibile pe: https://mutick.com/.../entradas-biletes-nelly-ciobanu...
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii