AGENDA ZILEI//15.11.2023

Meroslava Parii
14/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

O echipă de experți din Lituania, în domeniul sistemelor de monitorizare și control al sistemului agricol, conform cerințelor stricte ale Uniunii Europene, se află în vizită în Republica Moldova. Misiunea lor se desfășoară în perioadă 13-17 noiembrie și are ca scop facilitarea schimbului de cunoștințe și experiențe, contribuind astfel la dezvoltarea sistemului nostru de control agricol în conformitate cu standardele UE.

 

Conferința „Pogromul de la Chișinău – 120 de ani. Relevanța studiului și a memoriei istorice”

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, Sala „Regina Maria”, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 09:00

 

EdTech Bootcamp

UNDE: Artcor, 31 August 1989, 137

CÂND: 09:00, 15-19 noiembrie, curent

CONTEXT: Cum ar putea tehnologiile să schimbe sistemul educațional? Să facă învățarea mai eficientă, mai incluzivă sau mai atractivă? Dacă știi să răspunzi la cel puțin una dintre întrebări, vino între la Bootcampul Edtech, organizat de Garage48 și Yep!Moldova, un program de 5 zile la care vei dezvolta o soluție inovativă pentru a îmbunătăți sistemul de educație din Moldova. În doar cinci zile, te vom ajuta să faci primul pas de la ideie la crearea unui Produs Minim Viabil (MVP).

 

Instruiri tematice referitor la Marketingul Internațional

UNDE: Camera de Comerț și Industrie din Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 151

CÂND: 09:30, 9-28 noimenbrie, curent

CONTEXT: Academia Exploratorilor include o serie de instruiri tematice referitor la marketingul internațional, reglementările și procedurile vamale de export, elaborarea și negocierea contractului de export, accesul la surse de finanțare pentru export, etc. Seminarele vor fi organizate, atât în format online, cât și cu prezență fizică la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova
Durata totală a cursului este de 40 ore academice, conform agendei anexate AICI 
 

HR Conference Chișinău 2023

UNDE: Radisson Blu, str. Mitropolit Varlaam, 73

CÂND: 09:30

CONTEXT: Vă așteptăm alături de alți 250 participanți la Radisson Blu pentru a participa la prima conferință HR din Moldova, care aduce în fața publicului speakeri din Moldova, Ucraina, România, Germania. Scopul conferinței noastre este de a evidenția importanța resurselor umane pentru afaceri, de a fi la curent cu ultimele tendințe naționale și internaționale și de a uni comunitatea locală a HR-ului.

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 15 noiembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Consultări publice, organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, asupra proiectului de modificare a Hotărârii Parlamentului pentru aprobarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 și a Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025)

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

Eveniment: Întâlnire cu o personalitate de excepție în domeniul protecției sociale a copilului și familiei

UNDE: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Sala Senatului, str. Vlaicu Pârcălab, 52

CÂND: 10:30

CONTEXT: În Sala Senatului ULIM - Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, va fi organizată o întâlnire cu o personalitate de excepție în domeniul protecției sociale a copilului și familiei. Ca invitat special, Leonie Webster, Director of International Child Welfare, Open GATE International, este o misionară experimentată la nivel internațional, cu peste 20 de ani de experiență în protecția copilului. Vă așteptăm la un eveniment inedit, în cadrul căruia va fi împărtășită experiența unui profesionist de talie internațională.

 

Dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „Influența actelor de corupție asupra procesului electoral la nivel local”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 11:00

 

Conferință de presă după Ședința Guvernului Republicii Moldova din 15 noiembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 11:00

 

Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Studentului

UNDE: Academia de Studii Economice din Moldova, Sala de Lectură „Paul Bran”, Bloc C, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 11:20

CONTEXT: Centrul de Informații al Uniunii Europene al Bibliotecii Științifice a ASEM în colaborare cu Djulieta Rusu, dr., conf. univ., Departamentul Limbi Moderne Aplicate, Facultatea Relații Economice Internaționale organizează panelul de discuții „Studiați ca să evoluați! / Etudier pour évoluer!”, dedicat Zilei Internaționale a Studentului – 17 noiembrie. În program:
Prezentări ale studenților; Prezentare de postere, eseuri; Jocuri interactive; Expoziție de carte.

 

Lecție publică: Comunicarea corporativă în banking: emoție și tendințe moderne

UNDE: Academia de Studii Economice, Student Hub, bloc1, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 11:30

CONTEXT: Evenimentul este destinat studenților ASEM și este organizat în colaborare cu maib.
Speakerul din cadrul evenimentului – Iulia Bogușevschi, șefa Direcției Comunicare Corporativă la maib, expertă cu o experiență de 18 ani în comunicare, va deschide ușa spre secretele strategiilor de comunicare.

 

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 16 noiembrie 2023

UNDE: Procuratura Generală, bd. Ștefan cel Mare, 73

CÂND: 12:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ceremonia de primire a ultimului lot de transportatoare Pirahna, oferire de Șuvernul Germaniei

UNDE: Regimentul de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică”, str. Pietrarilor, 3

CÂND: 13:00

 

Sesiune: Modulul de utilizare a Sistemului Informațional Automatizat „e-Factura”

UNDE: Online, Platforma ZOOM

CÂND: 13:00

CONTEXT: Serviciul Fiscal de Stat continuă organizarea seminarelor de instruire pentru contribuabili. Astfel, la data de 15 noiembrie 2023, va fi organizată o sesiune aferent modului de utilizare a Sistemului Informațional Automatizat „e-Factura”. Seminarul de instruire va avea loc în format online, prin intermediul platformei ZOOM, iar în calitate de formatori vor fi specialiștii din cadrul Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor din cadrul SFS și Centrului de instruire și dezvoltare profesională al IP „Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe”.

 

Audiere publică: Proiectul Bugetului pentru anul 2024

UNDE: Casa de Cultură orașul Florești

CÂND: 14:00

CONTEXT: Vă invităm la audierea publică a proiectului Bugetului pentru anul 2024. Sprijinul d-stră în calitate de cetățeni este important. Vă așteptăm cu propuneri. Un rezumat al proiectului Bugetului pentru anul 2024 şi regulile procedurale pentru desfăşurarea audierilor publice sunt disponibile la Primărie.
 

Conferință de presă susținută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu

UNDE: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, str. 31 August 1989, 80

CÂND: 15:00

 

Lansarea Expoziției World Press Photo la Chișinău, ediția 2023

UNDE: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 15:00

 

Training: Neticheta în procesul educațional universitar

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, bloc 1, etaj 2, Sala Ideea, 1, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 15:00

 

Program de instruire a tinerilor facilitatori în educația Non-Formală

UNDE: Centrul Municipal de Tineret, str. Mitropolit Varlaam, 90

CÂND: 11 noiembrie-22 decembrie, curent

CONTEXT: Programul este o experiență transformațională pentru tineri. În cadrul programului veți învăța cum să facilitați activități educative într-un mod interactiv și atractiv. Această abilitate este esențială pentru a inspira și a implica tinerii la învățare. În același timp , programul te va ajuta să îți dezvolți abilitățile de cominicare, cum să îți exprimi gândurile și ideile într-un mod clar. Veți învăța să gândiți în afara cutiei, să dezvoltați idei inovatoare și să creați activități educative captivante.

 

Eveniment: La Startup 101 – Ediția a III-a

UNDE: Yep Molodva, Online

CÂND: 16:00, 13-17 noiembrie, curent

CONTEXT: La Startul 101, este o școală de antreprenoriat gratuită pentru toți elevii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani, care se va desfășura timp de 5 zile, online, în luna noiembrie. Programul se află la cea de-a treia ediție, iar asta înseamnă că peste 2500 de elevi au învățat deja despre startupuri și afaceri alături de noi. În cele 5 zile, îți vom povesti despre: Ce profesii nu vor mai exista în viitor; Cum să dezvolți idei care să-ți aducă bani; Care sunt primii pași de realizare a unei idei; Design Thinking – de unde vin ideile; Marketing și analiza pieței; Management și leadership;
Public speaking – cum faci o prezentare care să atragă și să convingă.
 

Inaugurarea expoziției aniversare „Elena Bontea – 90 de ani de la naștere”

UNDE: Muzeul Național de Artă a Moldovei, str. 31 August 1989, 115

CÂND: 16:00

 

Eveniment: Rolul Instant Payments în transformarea sistemului actual de plăți

UNDE: Fintech HUB, str. Bănulescu Bodoni, 59

CÂND: 18:00

CONTEXT: La eveniment veți avea oportunitatea să aflați direct de la responsabilii Departamentului Fintech al Băncii Naționale a Moldovei din cadrul Băncii Naționale, despre ceea cum "Instant Payments" va influența și modela viitorul sistemelor de plăți, despre eficiența tranzacțiilor, securitatea financiară și impactul asupra consumatorilor și întreprinderilor. De asemenea, se vor oferi perspective asupra modului în care instituțiile financiare, start-up-urile și alte entități din domeniul financiar, dar și persoanele fizice vor putea adopta și adapta la această revoluție a plăților.

 

Masterclass: Strategii Short Term și Long Term pentru fiecare

UNDE: Royal Tower, Mihai Viteazul, 4

CÂND: 18:00
CONTEXT: Strategia joacă un rol primordial în activitatea unui trader. Mai mult decât atât, aceasta poate fi personalizată și adaptată de către trader, așa cum își dorește pentru a se potrivi personalității sale și, nu în ultimul rând, pentru a avea succes pe piața financiară. Fie că ești adeptul strategiilor short sau long term, ești așteptat la Master Class-ul din această săptămână. Avem strategii pentru fiecare pentru a-ți arăta când de important este să îți adaptezi strategia după propriile abilități și puncte forte.

 

Sesiune de informare cu privire la depunerea dosarului la Gala Voluntarilor 2023

UNDE: Centrul Municipal de Tineret, str. Mitropolit Varlaam, 90

CÂND: 18:00

CONTEXT: În atenția voluntarilor, coordonatorilor de voluntari, organizațiilor societății civile, grupurilor de inițiativă, insituțiilor gazdă de voluntariat, agenților economici care implementează acțiuni de voluntariat în Chișinău, vă invităm la o sesiune de informare cu privire la depunerea dosarului la Gala Voluntarilor 2023. În cadrul sesiunii veți putea afla mai multe informații despre:
Ce trebuie să conțină dosarul pentru fiecare secțiune și care este procedura de depunere; Criteriile de evaluare pentru fiecare secțiune și cum vor fi jurizate; Premiile care vor fi acordate
De asemenea, menționăm că în cadrul sesiunii puteți veni cu întrebări, și să solicitați ajutor la scrierea și depunerea dosarului.
 

Webinar: Dezvoltarea competenței emoționale

UNDE: Psihologie.MD, bd. Dacia ,67/1

CÂND: 18:00

CONTEXT: Emoțiile joacă un rol important în viața fiecărui om. Exprimarea emoțiilor este esențială pentru sănătatea emoțională. În cadrul webinarului vom explora exemple de tehnici, activități și programe ce pot fi utilizate de psiholog pentru a înlesni dezvoltarea sferei emoționale ale beneficiarilor. Webinarul face parte din cadrul cursului „Intervenții psihologice în școală” – un curs de 75 webinare, grupate în 8 module, organizat cu scopul dezvoltării competențelor profesionale ale psihologului școlar.

 

Concert aniversar al interpretei Silvia Goncear – „Romanța inimii mele”

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 18:00

CONTEXT: Silvia Goncear vine în fața iubitorilor de romanțe să ne cânte dorul și iubirea, amintirile și bucuria, în cadrul concertului aniversar – „Romanța inimii mele”. Sunteți invitați să audiați romanțe mai vechi și mai noi, alături de invitații serii, soliști vocaliști și instrumentiști, care împreună cu Orchestra de Muzică Populară „Folclor” – sub conducerea dirijorului Petre Neamțu, vor umple inimle ascultătorilor cu căldură prin acordurile duioase și sentimentale.

 

Spectacol: „Dor de Valeriu Turea”

UNDE: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bd. Ștefan cel Mare, 79

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă așteptăm cu drag la Spectacolul „Dor de Valeriu Turea” în care ne vom aduce aminte și vom audia împreună pagini din cartea "Vișinul baronului Munchausen" in lectura actorilor TNME; melodii ce-i erau dragi, interpretate de Zinaida Bolboceanu și Mihai Ciobanu; vom privi secvențe video și imagini foto. Printre vorbitori: Maria Șleahtițchi, Ion Hadarcă, Vasile Romanciuc, Oleg Serebrian.
 

Game Talk with Mike Bodie: Working with Voice Actors

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 18:30

CONTEXT: Actorul de voce Mike Bodie va efectua o vizită în Moldova între 13 și 17 noiembrie, în cadrul programului „Creative Speakers” organizat de Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR), cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite în Moldova. În timpul vizitei, Mike va avea interacțiuni cu studenții, membri ai comunității creative, precum și profesioniști din domeniul dublajului și freelanceri în voice-over, va discuta despre experiența sa profesională, despre importanța colaborării creatorilor de jocuri video sau conținut interactiv cu actorii de voce, diferențele dintre subcontractare și colaborarea directă cu actorii specializați, precum și despre aspectele tehnice esențiale pentru cei care doresc să pătrundă în acest sector.

 

Seară de lectură: „Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

UNDE: Delice d'Ange, str. 31 August 1989, 117/2

CÂND: 19:00

CONTEXT: “Începe cu ce nu-ți place” (titlu original: “Eat That Frog!”), scrisă de Brian Tracy, este o carte esențială în domeniul dezvoltării personale și a managementului timpului. Centrală este ideea de a aborda mai întâi cele mai provocatoare și mai puțin plăcute sarcini – “a mânca broasca” simbolic – pentru a maximiza eficiența și productivitatea. Cartea oferă o serie de strategii practice și ușor de aplicat pentru a depăși amânarea și a optimiza utilizarea timpului, ajutând cititorii să-și depășească barierele autoimpuse și să atingă obiectivele mai eficient.

 

Conferință științifică internațională: Succesul procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, bloc 2, str. Mihail Kogălniceanu, 67

CÂND: 15-16 noiembrie, curent

CONTEXT: Organizatori: Universitatea de Stat din Moldova , Facultatea de Drept. Limba oficială a evenimentului: Engleză. Informație de contact: Gribincea Lilia, Tel: (+373) 69125767.

 

Program de instruire privind managementul clinic al accidentului vascular cerebral (AVC)

CÂND: 13, 14, 15, 16, 17, 18 noiembrie, curent

CONTEXT: În perioada 15-16 noiembrie la ateliere va participa personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Bălți, spitalelor raionale Soroca, Edineț, Florești, iar pe 17 și 18 noiembrie – de la spitalele raionale Hâncești, Căușeni, Cahul, Comrat. În instituțiile respective vor fi create centre primare AVC.

 

Luna Filmului European

CÂND: 1 noiembrie – 9 decembrie, 2023

CONTEXT: Unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Europa ajunge și în Republica Moldova. Începând cu acest an, în luna noiembrie, țara noastră se alătură proiectului „Luna Filmului European”. Orașul Chișinău va deveni unul dintre cele peste 45 de orașe europene în care publicul va avea posibilitatea să privească, pe marile ecrane, pelicule care au câștigat sau au participat la festivaluri internaționale de film, precum Cannes, Berlin sau Locarno. Acesta va fi primul an în care „Luna Filmului European” va fi organizată și în Republica Moldova.
 

Concert: Valentin Uzun

UNDE: Palatul Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin, 21

CÂND: 19:00

CONTEXT: Vă invităm la Palatul Național "Nicolae Sulac" la un concert de neuitat, care te va scoate din rutina existențială și te va transpune într-o lume a frumosului transformat în sublim.
Piesele vor fi interpretate în cel mai inedit și original mod de către Orchestra Tharmis în frunte cu Valentin Uzun.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Concurs la Președinția Republicii Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 24 noiembrie, curent, ora 16:00

CONTEXT: Suntem în căutarea unui coleg sau a unei colege în Direcția de Informare și Comunicare cu Mass-media, din cadrul Președinției, care ne va ajuta să comunicăm cetățenilor despre activitatea Președinției. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante de consultant principal (perioadă determinată), Direcția politici în domeniul raporturilor de muncă și dialog social
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 27 noiembrie, curent

Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Justiției organizează examen de atestare a interpreților și traducătorilor autorizați
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 26 noiembrie, curent

CONTEXT: Doritorii de a susține examenele de atestare a interpreților și traducătorilor autorizați pot depune dosarele la Ministerul Justiției până pe data de 26 noiembrie 2023. Examenul de atestare se va desfășura în perioada 11-15 decembrie și este organizat de Comisia de atestare și disciplină a interpreților și traducătorilor autorizați. Care sunt condițiile de înscriere la examen și ce documente trebuie depuse, aflați AICI

 

Concurs - Expert asociat al echipei CRJM

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 noiembrie, curent

CONTEXT: Ești specializat în justiție, anticorupție și integritate, drepturile omului, democrație, societate civilă și vrei să devii expert asociat al echipei CRJM? Atunci te încurajăm să depui dosarul până la 20 noiembrie. Experții selectați vor fi contractați pentru o perioadă de până la trei ani și urmează a fi implicați periodic în activitățile noastre, inclusiv cele de cercetare și analiză juridică, elaborarea opiniilor juridice și/sau comentariilor la proiecte de lege și inițiative legislative, advocacy, activități de instruire și reprezentare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multe

detalii AICI

 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curent

CONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa [email protected].

 

Ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA) a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”

CÂND: Începând cu 1 noiembrie, curent

CONTEXT: Anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturile pentru energie termică, gaze naturale sau energie electrică, precum și un ajutor financiar sub formă de plată monetară lunară, pentru familiile care utilizează combustibili solizi. Pentru a beneficia de aceste compensații, toți cetățenii se vor înregistra pe platforma online compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la APRA până la intrarea în vigoare a modificărilor legislative vor primi prestația echivalentă APRA, adică 700 lei/lunar, în lunile pentru care acest drept a fost stabilit. Pentru mai multe detalii AICI

 

Lansarea primului apel de depunere a cererilor pentru subvenții

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 decembrie, curent

CONTEXT: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat primul apel de depunere a cererilor pentru forma de subvenționare plăți investiții pe etape. Valoarea subvenției acordate unui solicitant nu va depăși 15 milioane de lei, iar pentru grupurile de producători agricoli sau cooperativele de întreprinzător, valoarea subvențiilor va fi de până la 25 de milioane de lei. Documentele privind depunerea și obținerea plății investițiilor pe etape pot fi văzute pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

 

Apel de propuneri pentru competiția de granturi mici a Fondului Ambasadorilor SUA pentru Conservarea Culturii (AFCP) pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 19 ianuarie 2024, 17:30

CONTEXT: Ambasada SUA la Chișinău are plăcerea de a anunța un apel de propuneri pentru competiția de granturi mici a Fondului Ambasadorilor SUA pentru Conservarea Culturii (AFCP) pentru anul 2024. Fondul Ambasadorilor SUA a fost întemeiat de Congresul SUA în 2001, cu scopul de a ajuta ţările eligibile din toată lumea la salvgardarea propriului patrimoniu cultural şi să demonstreze respectul SUA pentru varietatea de culturi din toată lumea. Pentru mai multe detalii AICI

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Vizita Ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, în SUA

UNDE: New York, SUA

CÂND: 13-17 noiembrie, curent

CONTEXT: În perioada 13-17 noiembrie 2023, ministrul finanțelor Petru Rotaru efectuează o vizită de lucru la New York (SUA) pentru a participa la Dialogul privind fiscalitatea și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Ediția 2023, o inițiativă comună a Guvernului Finlandei și a Guvernului Norvegiei, Universității din Columbia și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
Ministrul Petru Rotaru va participa în calitate de vorbitor la panelul de discuții dedicat creării unor sisteme și administrații fiscale durabile și rezistente, alături de Katherine Baer, director adjunct al Fondului Monetar Internațional și de Michael Jarvis, director executiv al Inițiativei pentru transparență și responsabilitate.
 

Vizita Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, în SUA

UNDE: New York, SUA

CÂND: 13-18 noiembrie, curent

CONTEXT: În perioada 13-18 noiembrie, ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu se află într-o vizită de lucru la New York, SUA, unde va participa la Dialogul privind fiscalitatea și obiectivele de dezvoltare durabilă, ediția 2023.În cadrul vizitei de lucru, demnitarul are planificate mai multe întrevederi cu oficiali și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

 

Program de Dezvoltare a Capacităților de Securitate Cibernetică

UNDE: Academia de Guvernare Elctronică din Estonia

CÂND: 13-16 noiembrie, curent

CONTEXT: La Academia de Guvernare Electronică din Estonia are loc Programul de Dezvoltare a Capacităților de Securitate Cibernetică. La eveniment participă si un grup de studenți din Republica Moldova, care fac parte din domeniul IT și au abilități tehnice, Programul se desfășoară în prioada 13-16 noiembrie, curent, și va include diverse activități de învățare: două zile de ateliere de lucru online, o zi de studiu individual sub mentorat și o competiție de final „Cyber Battle”.

 

Târgul mondial de electronice – Productronica 2023

UNDE: Munchen, Germania

CÂND: 14-17 noiembrie, curent

CONTEXT: Suntem încântați să vă anunțăm că ACEM în parteneriat cu Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency, va participa la târgul mondial de electronice - Productronica 2023, München, Germania, pentru a treia oară consecutiv. Vă așteptăm cu drag să ne vizitați la standul de țară B3.241. Participarea în cadrul evenimentului are loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”.

 

 

 

Meroslava Parii
14/11/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii