AGENDA ZILEI//18.09.2023

Meroslava Parii
17/09/2023

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

 

La Centrele de instruire ale Armatei Naționale a fost dat start exercițiului multinaţional combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident — 2023”. În cadrul exerciţiului, contingentele de militari moldoveni, români și americani vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie şi sisteme de artilerie, pe timp de noapte şi zi, cu implicarea unităților de tehnică din dotarea Armatei Naționale. Ministerul Apărării informează repetat populația că în perioada desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe traseele din țară. Menționăm că toate măsurile de siguranță necesare în timpul antrenamentelor, care se vor desfășura inclusiv pe drumurile naționale, vor fi respectate fără a perturba activitatea publică. Recomandăm cetățenilor să respecte condițiile de acces în apropierea centrelor de instruire ale Armatei Naționale pe durata exercițiilor și să fie vigilenți pentru evitarea răspândirii informațiilor false pentru a preveni dezinformarea. „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023” se desfăşoară până la data de 22 septembrie 2023, cu participarea a circa 500 de militari.
 

 

Masă rotundă: Economiile de aglomerare şi competitivitatea regională a Republicii Moldova: realităţi şi perspective

UNDE: Academia de Studii Economice, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 09:00

CONTEXT: Vă Invităm la Manifestarea științifică internațională: Economiile de aglomerare şi competitivitatea regională a Republicii Moldova: realităţi şi perspective. Domeniile: Sociologie, Științe economice, Științe politice. La eveniment pot participa doctoranzi, masteranzi, mediu academic, mediu antreprenorial, studenți, tineri cercetători.

 

 

Campania „Împarte o carte”
UNDE:Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Alexei Sciusev, 65

CÂND: 09:00
CONTEXT: Continuă Campania „Împarte o carte”. Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare a copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților. Campania se va desfășura în perioada iulie – decembrie 2023. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova.

 

 

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 18 septembrie 2023

UNDE: Online

CÂND: 10:00

 

 

Lex Expert – Curs de educație digitală

UNDE: Biblioteca Publica de Drept, filiala BM "B.P.Hașdeu", str. Armenească, 42

CÂND: 11:00
CONTEXT: Din program: Utlizarea bazelor de date juridice; Utilizarea catalogului electronic; Top surse – Modalități de căutare a articolelor științifice juridice: E-Cariera: Crearea unui CV, căutarea unui loc de muncă.

 

 

Prelegerea publică „Scrisoarea celor 66 și rolul oamenilor de știință în dezvoltarea democrației moldovene”

UNDE: Universiatea de Stat din Moldova, Sala Senatului, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND:11:30

 

 

Evenimentul de lansare a albumului „Campion pentru eternitatea neamului”

UNDE: Terasa Mojito, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 12:00

 

 

Lectie publică: Democrație și drepturile omului

UNDE: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Sala de lectură, str. Vlaicu Pârcălab, 52

CÂND: 13:00

CONTEXT: Până la data de 28 septembrie 2023, Universitatea Liberă Internațională din Moldova organizează seria de lecții publice cu genericul ”Democrație și drepturile omului”, susținute de Judithanne Scourfield McLauchlan, doctor în științe politice, prof. univ. la Universitatea Florida de Sud, actualmente, profesor invitat la ULIM în cadrul programului Fulbright, considerat cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume, coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din S.U.A. Sunt invitați studenții, masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice anglofone interesate de subiectul propus.

 

 

Prelegere publică: My career path from pond scum Stockholm (Calea către Premiul Nobel)

susținută de profesorul Randy Schekman, avant cu renume mondial în domeniul medicinei, Laureat al Premiului Nobel (2013)

UNDE: Academia de Științe a Moldovei, Sala Azurie, bd. Ștefan cel Mare, 1

CÂND: 14:00

CONTEXT: Profesorul Randy Schekman, savant cu renume mondial în domeniul medicinei, laureat al premiului Nobel în 2013, vine la Chișinău. Acesta va susține o prelegere publică pe tema „My career path: from pond scum to Stockholm” (Calea către Premiul Nobel). Străbunicii savantului Randy Schekman au locuit cu un secol în urmă pe meleagurile noastre. Programul vizitei de lucru a savantului preconizează și alte întâlniri la Chișinău cu comunitatea universitară, va participa la o conferință științifică, totodată, va merge în orășelul Lipcani din nordul republicii, pentru a se închina mormintelor străbunicilor săi. Manifestarea științifică se va desfășura în format mixt. Link la platforma ZOOM. (Meeting ID: 826 5760 0196; Passcode: 180923).
 

 

Spectacol: „Soră-sa”, de la Sibiu la Reuniunea TNR Chișinău 2023

UNDE: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bd. Ștefan cel Mare, 79

CÂND: 17:00
CONTEXT: Teatrul Național „Radu Stanca”, Sibiu, prezintă în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a 8-a spectacolul „Soră-sa”, de Lot Vekemans. Cunoaștem deja povestea Antigonei și a destinului său tragic în lupta de a-și afirma propriile convingeri. Însă prea puțini știu povestea surorii sale, Ismena – cea care, încercând să evite blestemul ce i-a secerat familia, rămâne singură să deplângă moartea celor dragi. Cu tandrețe și sinceritate, Cristina Ragos ne oferă un one-woman show sensibil despre durere și vindecare, despre pierdere și speranță, dar și despre fragilitatea unei lumi care, în fața setei de putere, își pierde propria umanitate.
 

 

Curs: Bazele contabilității

UNDE: Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti, str. Mitropolit Varlam, 65

CÂND: 18:00

CONTEXT: Din program: Bazele contabilităţii; Contabilitatea financiară; Legislaţia fiscală a Republicii Moldova; Contabilitatea impozitului pe venit; Întocmirea şi analiza situațiilor financiare; Etica profesională a contabililor şi auditorilor. Avantajele pentru participanți: Formatori certificați cu o vastă experiență profesională și pedagogică; Caracter practic - aplicativ al cursului; Prețuri accesibile. Posibilitatea achitării în rate; Reduceri pentru membrii ACAP și clienții corporativi. Sprijin în căutarea unui loc de muncă. Cursul este destinat tuturor persoanelor interesate în studierea profesiei de contabil, precum și în îmbunătățirea și perfecționarea cunoștințelor din acest domeniu. Document de finalizare: Certificat de atestare a cunoștințelor profesionale - ACAP RM.

 

 

Women Accelerator II

UNNDE: Pattforma ZOOM, Online

CÂND: 18:00
CONTEXT: XY Women Accelerator II revine cu o nouă ediție care-și propune să ofere suport și ajutor fetelor și femeilor în dezvoltarea afacerilor. În cadrul programului femeile vor fi implicate în activități online și offline, sesiuni individuale cu mentorii, ateliere de lucru practice despre antreprenoriat, vânzări, branding, etc. Organizăm o sesiune de întrebări și răspunsuri despre program la care vor participa mentorii, echipa XY și absolventele ediției anterioare. Evenimentul online va da o oportunitate potrivită pentru a ne cunoaște mai bine și a interacționa. Totodată vei cunoaște femei ambițioase, cu idei mărețe și dornice de a schimba lumea.
 

 

Zilelele Filmului Românesc la Chișinău

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 18:30

CONTEXT: În perioada 21-24 septembrie au loc Zilele Filmului Românesc la Chișinău. Asta înseamnă că orice doritor are acces liber la filmele din cadrul festivalului, proiectate la cinematograful Cineplex-Loteanu. Ce anume ne așteaptă în cadrul festivalului, cum să organizezi un festival și ce noutăți au pregătit pentru noi producătorii de film din România - vom discuta cu echipa de organizatori, Alternative Cinema: Dumitru Grosei, regizor, scenarist și manager general ZFR și Cristian Madan, regizor, editor și coordonator tehnic ZFR.

 

 

Quizul 38

UNDE: Lake House, bd. Ștefan cel Mare, 182

CÂND: 19:00

CONTEXT: Quizul este un joc intelectual distractiv în care echipe de cel mult 7 persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte. Îți garantăm întrebări bune, concurență acerbă și multe emoții pozitive. Jocul e compus din câteva runde tematice și o întrebare finală. Cu un pic de logică, atenție și cunoștințe generale, fiecare poate pleca acasă cu impresii excelente. Iar cu puțin noroc – chiar și cu un premiu. Suntem gata să primim jucători de toate vârstele. Pentru a vă simți pregătiți de joc, răsfoiți cele mai recente titluri de știri, ascultați cele mai noi piese.

 

 

Spectacol: „Paracliserul” de la Cluj Napoca la Reuniunea TNR Chișinău 2023

UNDE: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bd. Ștefan cel Mare, 79

CÂND: 19:00

CONTEXT: Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca prezintă în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a 8-a „Paracliserul”, de Marin Sorescu. Nu trăim vremuri ușoare. Doar cei care nu vor să vadă nu văd, iar cei care nu știu să asculte nu aud. Paracliserul este ființa care, străduindu-se până la epuizare, vrea să dea un sens existenței sale, iar întâlnirea noastră cu el înseamnă trecerea prin vârstele și stările profunde ale ființei, atingerea întunericului pentru împărtășirea din lumina puternică a unei sacralități pe care ne-o dorim fără să o cunoaștem cu adevărat.
 

 

 

Expoziție de documente „Prosper Merimee. Calitățile stilului și finețea spiritului”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CÂND: Până la data de 14 octombrie, curent

CONTEXT: Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) invită vizitatorii la expoziția de documente „Prosper Mérimée. Calitățile stilului și finețea spiritului”. Vernisajul este consacrat aniversării a 220 de ani de la naşterea lui Prosper Mérimée, romancier, nuvelist și dramaturg francez. Expoziția cuprinde peste 50 de documente din colecția BNRM, printre care sunt și cele mai cunoscute opere ale lui Prosper Mérimée în limba franceză și traducere în română, rusă, germană, monografii biografice, lucrări de referință, cărți de critică literară și de istorie a literaturii franceze din secolul XIX.

 

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

 

De la 18 septembrie, va demara procesul de recepționare a cererilor de acordare a subvențiilor post-investiție. Cererile vor fi acceptate până pe data de 16 noiembrie, curent. Subvențiile vor fi acordate domeniilor prioritare, stabilite în urma consultărilor cu mediul de afaceri. Astfel, fermierii își vor recupera o parte din cheltuieli pentru investițiile realizate în plantații, sere, echipamente de irigare, ferme zootehnice, tehnologii de lucrare a solului, infrastructura post-recoltare, dezvoltarea agroturismului rural etc. Cererile de subvenționare pot fi depuse de către solicitantul de subvenție sau de reprezentantul acestuia la oficiile teritoriale ale AIPA din raza teritorială în care s-a efectuat investiţia.

 

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova invită agenții economici să participe la Forumul de afaceri Moldova – Estonia organizat pe data de 05 octombrie 2023. Evenimentul se va desfășura în sala de conferințe, etajul II, hotelul Courtyard by Marriot (mun. Chișinău, str. Arborilor, nr. 21/A). Înregistrarea participanților va avea loc între orele 12.30 – 13.00.
În cadrul reuniunii de afaceri vor fi organizate întrevederi bilaterale, unde veţi avea posibilitatea să stabiliţi relaţii de afaceri şi parteneriat cu agenţii economici estonieni. În cazul interesului de participare la Forumul de Afaceri Moldova – Estonia, vă rugăm să transmiteți în adresa Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova formularul de participare completat până la data de 02 octombrie 2023. Formularele pot fi completate accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbf6FEwSflUJ76IjuT7s6MD2PcV0s9FI2XICplUKLsVxZRUA/viewform?usp=sf_link.
Pentru mai multe informații, puteți contacta Secția Relații Internaționale a Camerei de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova. Persoana de contact: Inga Leontean, tel: 022 222626, e-mail:

[email protected]

 

 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Ministerul Educației și Cercetării, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Fundația Moldcell a lansat pilotarea conceptului „Universitatea pentru vârsta a treia”, care va avea loc în perioada octombrie 2023-aprilie 2024. Inițiativa își propune să susțină persoanele vârstnice ca să fie în continuare active și implicate în viața socială. Programul se adresează persoanelor cu vârsta 60+. Perioada de înscriere este 8-25 septembrie 2023. Informații suplimentare, aici: https://shorturl.at/cCKTW

 

 

Misiunea OSCE în Moldova organizează a X-a ediție a Modelului OSCE: 24 – 27 Octombrie 2023, un joc de simulare care implică tinerii în soluționarea conflictelor prin reproducerea activității Consiliului Permanent al OSCE în timpul unei situații de criză.
Poți aplica până pe 1 Octombrie 2023 și participă la Modelul OSCE pentru Tineri – 2023 - https://s9.ro/1veh
Trei cei mai buni participanți la Modelul OSCE vor asista la o reuniune a Consiliului Permanent la sediul Secretariatului OSCE de la Viena, Austria. Aflați mai multe despre Modelul OSCE aici https://www.osce.org/ro/mission-to-moldova/549265 și pe pagina de Facebook.

 

 

Suntem încântați să vă anunțăm că Centrul Clasa Viitorului a lansat un nou concurs care oferă școlilor o șansă minunată de a se dota cu seturi de robotică LEGO SPIKE Prime. Cu aceste seturi, elevii vor avea oportunitatea de a se aventura în lumea fascinantă a construirii și programării roboților. Această experiență unică îi va inspira să-și dezvolte pasiunea pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică. Regulamentul complet al concursului este disponibil aici (https://cutt.ly/WwxalSZa). Toate instituțiile de învățământ sunt invitate să participe și să completeze formularul de înscriere aici (https://forms.gle/Jw84RQjDJhD4FvGa8). Toate cererile vor fi acceptate până pe data de 8 octombrie 2023, ora 18:00. Învățarea robotică dezvoltă gândirea critică, stimulează creativitatea și susține inovația. Elevii care se implică în astfel de activități acumulează experiență într-o varietate de domenii și devin pregătiți pentru provocările viitorului.
Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al USAID, Suediei și Marii Britanii, prin intermediul Proiectului Tehnologiilor Viitorului și al Western NIS Enterprise Fund, sub egida Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să contactați dna Carolina Bondarciuc la tel. 060280980.

 

 

Stimați beneficiari, antreprenori, producători și meșteșugari, 27-28 Octombrie ne dorim să-l facem diferit prin lansarea târgului ECOPlai, organizat în Bălți. Vă așteptăm în calitate de expozanți ai târgului, iar noi, la rândul nostru, vă garantăm o organizare de excepție, activități interactive și masterclass-uri inedite. Accesați link-ul pentru înregistrare https://forms.gle/7gQfacEnFBaVRrY98
Termen limită: 10 octombrie 2023. Pentru mai multe detalii: [email protected]
Tel. 373 600 688 16

 

 

Din 2001, Fundația Saxonă pentru Educație Media (SSM) organizează o dată pe an, în toamnă, în toamna anului 2001, Seminarul Jurnaliștilor din Europa Centrală și de Est pentru jurnaliștii din Europa Centrală și de Est. Seminarul din acest an va avea loc la Leipzig în perioada 16-27 octombrie 2023. Anul acesta, 10-12 jurnaliști din Europa Centrală și de Est vor avea din nou ocazia de a participa la seminar și de a cunoaște astfel structurile și metodele de lucru ale televiziunii, radioului, presei scrise și online în sistemul mediatic dualist al Republicii Federale Germania. Pe lângă formarea profesională, schimbul cultural între ei este deosebit de important.
Pot aplica jurnaliștii din Europa Centrală și de Est, care nu trebuie să aibă mai mult de 40 de ani la momentul înscrierii. Condițiile prealabile sunt experiența în domeniul mass-media și o bună cunoaștere a limbii germane. Costurile de călătorie, masă și cazare vor fi acoperite de Fundația Saxonă pentru Educație Mediană. Mai multe informații despre program și condițiile de participare pot fi găsite pe internet la adresa: www.ssm-seminar.de.
Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 septembrie 2023.

 

 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova. Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 8 decembrie 2023, orele 16:00. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa [email protected].

 

 

Concurs Propuneri de Proiecte în domeniul Conservării bazate pe comunitate a ecosistemelor și speciilor amenințate Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilităţii Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, invită OSC-urile (inclusiv GAL-urile) să prezinte propuneri de proiecte în domeniul Conservării bazate pe comunitate a ecosistemelor și speciilor amenințate.
Perioada maximă de implementare a proiectului va fi de 24 luni. Pentru a se demonstra susţinerea proiectului pe plan local şi durabilitatea rezultatelor, proiectul trebuie să asigure o cofinanţare, la un nivel de cel puţin 50% din costurile totale ale proiectului. Activități eligibile: Protecție peisaje; Împăduri; Înterbări; Consolidarea rețelei de arii protejate; Reabilitare peisaje agricole și rurale; Protejarea speciilor amenințate. Procedura de aplicare: Setul de documente va fi prezentat electronic la adresa [email protected], indicându-se în subiectul mesajului: „GEF SGP, Grant Tematic BD, [denumirea ONG-ului aplicant]”. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 30 Septembrie 2023, 23:59 (GMT +2). Pentru informație adițională cu privire la procesul de participare la concurs, Vă rugăm să-l contactați pe Denis Parea, Coordonator Național, Programul de Granturi Mici al GEF, prin e-mail: [email protected], sau la tel. (+373) 22 839-876, mob. 0 686 86 777.

 

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

 

Guvernul Republicii Moldova a publicat Raportul național de progres privind implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă. Republica Moldova este ferm angajată în implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, iar autoritățile depun efort pentru eliminarea tuturor formelor de sărăcie, combaterea inegalităților și abordarea problemelor schimbărilor climatice. În acest an, Guvernul a elaborat primul Raport național de progres privind implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă, necesar pentru a analiza rezultatele înregistrate și a interveni pentru a accelera ritmul implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă. Raportul de progres a fost elaborat cu suportul partenerilor de dezvoltare - agențiile Organizației Națiunilor Unite. Concluziile Raportului vor fi folosite în contextul Summitului ODD 2023, care va avea loc în perioada 18 - 19 septembrie 2023, la New York, în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite.

 

 

Până la data de 24 noiembrie 2023, patru salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova, participă la Cursul de instruire pentru formatori de paramedici. Instruirile sunt organizate de către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), care se desfășoară în orașul Târgu Mureș, România. Aici, angajații IGSU sunt instruiți în domeniul acordării primului ajutor calificat, de către experții Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență Târgu Mureș din cadrul ISU „Horea” al județului Mureș. În cadrul cursului participă 27 de persoane, dintre care 23 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și Serviciul Grănicerilor de stat din Ucraina. Cursul are drept scop pregătirea personalului selectat pentru a fi ulterior instructori în acordarea primului ajutor calificat și descarcerare la nivel național. Potrivit IGSU până la momentul actual în Republica Moldova, 227 de salvatori au finalizat cursuri de paramedici SMURD, care participă în misiuni de salvare.

 

 

În acest an Ambasada Republicii Molodva în Republica Austria, în parteneriat cu asociația diasporală MoldWien, va participa la evenimentul organizat de Ghilda Femeilor ONU “International Charity Luncheon 2023". Standul dedicat Republicii Moldova va oferi posibilitate vizitatorilor de a servi din deserturi tradiționale precum cozonacul cu umplutură de nuci și cacao, prăjiței pudrați, clătite cu vișină/miere, cornulețe cu dulceață din trandafir și multe alte delicii, care vor fi însoțite de un vin oferit generos de JooRia Wine. Doritorii de a susține o cauză nobilă sunt așteptați miercuri, 20 septembrie 2023, între orele 10:30-14:30, la sediul Viena International Centre (Rotunda Hall). Pentru obținerea unui permis de acces în cadrul clădirii ONU, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected], fiind necesară înregistrarea prealabilă până la data de 15.09.2023.

 

 

Ambasada Republicii Moldova în Franța anunță evenimentul „Parisul inspiră poezie”- întâlnire literară cu scriitoarea Radmila Popovici. Vă invităm să descoperim și să savurăm împreună creația literară a Radmilei Popovici care va avea un dialog cu publicul și va susține un recital de poezie din cărțile sale: „Apa care își bea mâinile”, „L'eau qui boit ses mains” (tradusă în franceză de Victoria Sicorschi), „Unicat”, „Unique” (tradusă în franceză de Victoria Sicorschi), „Urâta”, „Vene și artere”, „PoEsențe”, „Fără escale” și altele. Evenimentul literar va fi moderat de scriitorul Vitalie Vovc, și va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, la ora 18.30, la sediul Ambasadei: 19 rue Henri Rochefort, 75017 Paris. Rugăm doritorii să se înregistreze la adresa electronică: [email protected]
 

Meroslava Parii
17/09/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii