AGENDA ZILEI//20.11.2023

Meroslava Parii
19/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

După recomandarea Comisiei Europene, vicepremierul Nicu Popescu, efectuează în perioada 20-21 noiembrie, o vizită de lucru la Bruxelles alături de echipa de la MAEIE, Cancelaria de Stat a Republicii Moldova și Ministerul Finantelor al Republicii Moldova pentru a discuta următorii pași în procesul de aderare la UE. De asemenea, la Bruxelles, ministrul de externe Nicu Popescu va avea întrevederi cu Gert Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și extindere al UE dar și cu alți oficiali europeni.

 

Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău din 20 noiembrie 2023

UNDE: Online

CÂND: 08:30

 

Evenimentul de lansare a Campaniei naționale „Prevenirea traumatismelor și siguranța copiilor în trafic”, ediția 2023

UNDE: Liceul Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi”, str. București, 64

CÂND: 09:00

 

Conferință științifică națională: Performanţe şi perspective în urgenţele medico-chirurgicale

UNDE: Institutul de Medicină Urgentă, str. Toma Ciorbă, 1

CÂND: 09:00, 20-28 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la Conferința științifică națională cu tema: Performanţe şi perspective în urgenţele medico-chirurgicale. Domeniul: Ştiinţe medicale.

 

Ceremonia de donație a echipamentului de robotică pentru 110 instituții de învățământ și lansarea noului laborator Clasa Viitorului

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Clasa Viitorului, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 09:45

 

Conferință de presă susținută de Misiunea de Observare Promo-Lex privind statistica incidentelor din ziua alegerilor și rezultatele preliminare ale numărării în paralel a voturulor pentru turul din Bălți

UNDE: Asociația Promo-LEX, str. Petru Movilă, 23/13

CÂND: 10:00

 

Conferința de presă dedicată inaugurării Expoziției Internaționale Specializate (EIS) „INFOINVENT” 2023

UNDE: Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, str. Andrei Doga, 24/1

CÂND: 10:30

 

Forumul Economic România - Republica Moldova

UNDE: Tekwill, str.Studenților, 9/11

CÂND: 10:30

CONTEXT: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, Ambasada României la Chișinău și Agenția Română pentru Investiții și Comerț Exterior organizează Forumul Economic România - Republica Moldova, eveniment de anvergură dedicat promovării comerțului bilateral și sectorului investițional. La eveniment și-au anunțat prezența peste 200 de companii din România și Republica Moldova, din domenii multiple dintre care enumerăm: comerț, financiar-bancar, logistică, IT, academic ș.a. Agenda evenimentului va cuprinde trei paneluri de discuții, urmate de întâlniri B2B: Panelul I: Internaționalizarea afacerilor - potențialul investițiilor în dezvoltarea durabilă; Panelul II: Eficiența energetică; Panelul III: Comerțul bilateral - consolidare prin plus valoare și accesare de terțe piețe.

 

Ziua Științei în Republica Moldova

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 11:00

CONTEXT: Ministerul Educației și Cercetării invită reprezentanții mass-media la cel mai mare eveniment al anului din domeniul cercetării și inovării - Ziua Științei în Republica Moldova. La eveniment sunt așteptați atât reprezentanți ai comunității cercetătorilor din țară, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, cât și publicul larg – adulți, tineri și copii. Mai multe diplome din partea Guvernului și Ministerului Educației și Cercetării vor fi decernate cercetătorilor care pe parcursul ultimului an s-au evidențiat prin rezultate științifice remarcabile.
 

Lansarea proiectului „Consolidarea managementului resurselor umane în sistemul penitenciar și cel al probațiunii din Republica Moldova”, susținut de Suedia

UNDE: Ministerul Justiției, etaj 1, birou 104, str. 31 August 1989, 82

CÂND: 11:30

 

Zilele Culturii Americane la UPSC

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 11:30

CONTEXT: Suntem încântați să anunțăm lansarea Zilelor Culturii Americane la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Vă invităm să vă alăturați acestei experiențe captivante, unde veți avea ocazia să participați la o serie de evenimente interesante și distractive, menite să celebreze bogata diversitate și vitalitate a culturii americane.

 

Întâlnire cu personalități de profil, Facultatea de Biomedicină

UNDE: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, str. Vlaicu Pârcălab, 52

CÂND: 12:00

CONTEXT: Tema evenimentului – Posiblitățile utilizării peelingurilor BCN și Dermedics în tratamentul acneei, post-acneei. Invitatat - Maria Florea, dr.dermatolog-cosmetolog.

 

Lex-Expert – Curs de educație digitală

UNDE: Biblioteca Publica de Drept, filiala BM "B.P.Hasdeu", str. Armenească, 42

CÂND: 12:00

CONTEXT: Din program: Utilizarea bazelor de date juridice; Utilizarea catalogului electronic; Top surse – Modalități de căutare a articolelor științifice juridice; E-Cariera: Crearea unui CV, căutarea unui loc de muncă.

 

Eveniment: Ziua Măsurării Internetului

UNDE: Academia de Studii Economice din Moldova, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 12:00

CONTEXT: Ziua Măsurării Internetului (IMD) este o serie de evenimente organizate de RIPE NCC și ICANN, care promovează instrumentele de măsurare a Internetului în rândul comunităților locale din regiunea de servicii RIPE NCC. În cadrul evenimentului, operatorii de rețea, ccTLD, cercetătorii, autoritățile de reglementare și alte părți interesate fac schimb de experiență, instrumente și bune practici privind modul de măsurare a internetului. IMD Moldova este organizat în cooperare cu Asociația "Comunitatea Internet" și Academia de Studii Economice din Moldova.

 

Conferință de presă cu tema „Prezentarea declarației cu privire la constatările și concluziile preliminare ale Misiunii Internaționale ENEMO de Observare a Alegerilor Locale pentru al doilea tur de scrutin din 19 noiembrie 2023”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 13:00

 

Consultări publice organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, a proiectului de lege privind combaterea violenței în școli

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 13:00

 

Alegeri Locale 2023: Prezentarea rezultatelor preliminare privind desfășurarea alegerilor locale generale

UNDE: Comisia Electorală Centrală, str. Vasile Alecsandri, 119

CÂND: 14:00

 

Ședința Consiliului Municipal Soroca

UNDE: Primăria municipiului Soroca

CÂND: 14:00

CONTEXT: La 20 noiembrie, vor fi desfășurate Consultări publice a proiectelor de decizii de interes public, care vor fi examinate le ședința Consiliului municipal Soroca.

 

Inaugurarea primului studio de poscast și a Laboratorului de înregistrare și prelucrare a sunetului la USM

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, bloc central, etaj 4, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 14:00

CONTEXT: Universitatea de Stat din Moldova vă invită la inaugurarea primului studio de podcast de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și a Laboratorului de înregistrare și prelucrare a sunetului, proiecte realizate cu suportul Departametului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.
 

Consultări publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe, asupra proiectului de modificare a Legii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, etaj 3, birou 301, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 14:30

 

Ședința Comisiei Electorale din 20 noiembrie 2023

UNDE: Comisia Electorală Centrală, str. Vasile Alecsandri, 119

CÂND: 15:00

 

Ședința Biroului permanent din 20 noiembrie 2023

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 16:00

 

Masă rotundă - Destinul Filosofiei: Între tercut și perspective

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 16:00

CONTEXT: Masa rotundă este dedicată Zilei Mondiale a Filosofiei în cadrul căreia vor participa studenți cu tematici actuale din filosofia practică și etica aplicată. Evenimentul este organizat în colaborare cu Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, și Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu".

 

Cursuri de dicție și discurs public pentru adulți și adolescenți

UNDE: Dicție.md, str. București, 83

CÂND: 18:00

CONTEXT: Din program: Modele de structuri pentru prezentarea ta, care îți vor da moduri precise de a influența publicul și de a-ți atinge scopul; Cum să te pregătești mental înainte de prezentările în fața mai multor oameni; Cum să-ţi foloseşti emoţiile în avantajul tău, lucru ce te va ajuta în orice situaţie dificilă; Cum să susţii un discurs excelent – implicarea publicului, limbaj nonverbal și paraverbal, mișcare scenică și multe alte secrete care te vor ajuta să te diferențiezi; Cum să-ți crești încrederea prin public speaking, care te va ajuta să acționezi cu mai multă siguranță și în alte domenii; Cum să fii un adevărat lider, folosindu-ți exemplul personal pentru a-i inspira pe ceilalți ș.a.

 

Clubul Psihologilor Activi

UNDE: Psihologie.MD, bd. Dacia, 67/1

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm la întâlniri de împărtășire și sprijin reciproc, cu privire la aspecte ce țin de profesia de psiholog și situațiile cu care ne confruntăm. Vă propunem un cadru de intervizare în care să putem beneficia de mai multe puncte de vedere și perspective de lucru pentru a putea oferi beneficiarilor noștri servicii cât mai bune, iar nouă, psihologilor comunicare constructivă.
 

Ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2023 – Ediția a 12-a

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 18:30

CONTEXT: În perioada 20-24 noiembrie 2023, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2023, secţiunea cinematografie. Această ediție a festivalului, dedicată artei cinematografice, va contribui la promovarea și dezvoltarea creativităţii și autenticităţii tinerilor regizori, operatori de imagine, producători de film și televiziune. Tinerii cineaști vor prezenta filme realizate recent, care denotă viziuni personale asupra crizelor provocate de război, problemelor de ordin umanitar, social, politic, cultural, dar și asupra societății din care fac parte.

 

Pub Quiz – Sezonul 23
UNDE: Lake House Brewery, bd. Ștefan cel Mare, 182

CÂND: 18:30
CONTEXT: Quizul este un joc intelectual distractiv în care echipe de cel mult 7 persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte. Îți garantăm întrebări bune, concurență acerbă și multe emoții pozitive. Jocul e compus din câteva runde tematice și o întrebare finală. Cu un pic de logică, atenție și cunoștințe generale, fiecare poate pleca acasă cu impresii excelente. Iar cu puțin noroc – chiar și cu un premiu. Quizul este gata să primească jucători de toate vârstele. Pentru a vă simți pregătiți de joc, răsfoiți cele mai recente titluri de știri, ascultați cele mai noi piese, luați-vă dispoziția bună și adunați-vă echipa luni, la Lake House Brewery.

 

Expoziţia-concurs Salonul Național de Artă Contemporană, ediția I-a, la Centrul Expozițional Constantin Brâncuși

UNDE: CE Brâncuși, bd. Ștefan cel Mare, 3

CÂND: Până la data de 26 noiembrie, curent

CONTEXT: Evenimentul este consacrat aniversării a 120-a a UAP, moștenitoare firească a Societății Amatorilor de Arte Frumoase din Basarabia, înființate la 1903. Expoziția cuprinde 118 lucrări de artă: pictură, grafică, sculptură și arte decorative, realizate în diverse tehnici și materiale, semnate de 96 membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.
 

Expoziție: „Inorogul cel fără de moarte”

UNDE: Muzeul Național al Literaturii Române, Sala Verde, str. Alexei Mateevici, 79

CÂND: Până la data de 3 ianuarie, 2024

CONTEXT: Vă invităm la inaugurarea expoziției „Inorogul cel fără moarte”, dedicată marelui cărturar și savant enciclopedist de talie europeană Dimitrie Cantemir. Aceasta prezintă viața și opera lui Dimitrie Cantemir în documente, cărți rare, artă plastică, filatelir și fotografii și va putea fi vizitată până pe 3 ianuarie 2024.

 

Atelier: Lumea Capitalului de pornire și de risc

UNDE: Tekwill, str. Studenților, 9/11

CÂND: 19:00

CONTEXT: Cele mai importante momente ale evenimentului: Începeți cu o prezentare de tip "The New York Times"; Strategii de finanțare; Obțineți informații valoroase despre strategiile de finanțare eficiente, cruciale pentru succesul unui startup; Evoluția finanțării startup-urilor; Navigați în peisajul dinamic al finanțării startup-urilor cu un expert experimentat ș.a. Invitat special - Steinar Hoel Korsmo, un antreprenor în serie experimentat și fondator al Seed Forum Global. Recunoscut pentru contribuțiile sale la inovarea globală, el deține Crucea Cavalerilor "Șoimul Islandei" și "Pectoralul de Aur Scythian" de la Camera Internațională de Comerț din Ucraina. Steinar a jucat un rol-cheie în modelarea sistemului de inovare ucrainean în ultimii 15 ani.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Ministerul Justiției a lansat procedura de selectare a candidaților pentru funcția de arbitru din partea țării noastre, în conformitate cu Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 noiembrie, curent

CONTEXT: Conform art. 404 al Acordului, Republica Moldova urmează să propună o sublistă de cel puțin cinci persoane care doresc și sunt în măsură să fie arbitri. Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate în anunț (https://t.ly/BdnQ-.) și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul în limbile română și engleză (cu anexarea actelor justificative în acest sens), la sediul Ministerului Justiției str. 31 August 1989, nr. 82, sau să-l expedieze electronic la adresa: http://stefan.arseni@justice.gov.md.

 

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova dorește să recruteze o persoană cu experiență și foarte motivată pentru a lucra în cadrul Secției de cooperare în calitate de ofițer de proiect

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 27 noiembrie, curent, ora locală 18:00

O descriere a postului și informații privind modalitatea de aplicare pot fi găsite pe site-ul nostru: https://europa.eu/!PPRdBp
 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante de consultant principal (perioadă determinată), Direcția politici în domeniul raporturilor de muncă și dialog social
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 27 noiembrie, curent

Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Justiției organizează examen de atestare a interpreților și traducătorilor autorizați
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 26 noiembrie, curent

CONTEXT: Doritorii de a susține examenele de atestare a interpreților și traducătorilor autorizați pot depune dosarele la Ministerul Justiției până pe data de 26 noiembrie 2023. Examenul de atestare se va desfășura în perioada 11-15 decembrie și este organizat de Comisia de atestare și disciplină a interpreților și traducătorilor autorizați. Care sunt condițiile de înscriere la examen și ce documente trebuie depuse, aflați AICI

 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multe

detalii AICI
 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curentCONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa http://helpdesk@brctiasi.ro.

 

Ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA) a fost integrat în Programul guvernamental „Ajutor la contor”

CÂND: Începând cu 1 noiembrie, curent

CONTEXT: Anul acesta va fi pus în aplicare un mecanism unificat de compensare, care va include compensații aplicate direct în facturile pentru energie termică, gaze naturale sau energie electrică, precum și un ajutor financiar sub formă de plată monetară lunară, pentru familiile care utilizează combustibili solizi. Pentru a beneficia de aceste compensații, toți cetățenii se vor înregistra pe platforma online compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la APRA până la intrarea în vigoare a modificărilor legislative vor primi prestația echivalentă APRA, adică 700 lei/lunar, în lunile pentru care acest drept a fost stabilit. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ofertă de mobilitate academică pentru studenții USM în cadrul programului Erasmus+ KA171

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 24 noiembrie, ora 17:00

CONTEXT: Oficiul Mobilități Academice din cadrul Departamentului Cooperare Internațională, Universitatea de Stat din Moldova, în parteneriat cu Universitatea din Napoli Federico II, Italia, anunță concurs de selectare a beneficiarilor de mobilitate academică pentru studii, pe perioada anului academic 2023/2024 - Științe Politice (Political Sciences) Pentru mai multe detalii AICI

 

Apelul pentru proiecte cu valoare mică

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează apelul pentru proiecte cu valoare mică. Apelul de proiecte vizează toate cele 3 priorități ale programului de cooperare și va finanța proiecte în următoarele domenii: schimbări climatice și prevenirea riscurilor, biodiversitate, educație, sănătate și bună guvernanță. Eventuale întrebări sau clarificări cu privire la conținutul documentelor pot fi transmise pe adresa: http://Helpdesk@brctiasi.rocu cel mult 21 de azile înainte de încheierea apelului de proiecte.

 

Apel de Proiect Standard

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: Unul din cele mai importante programe de cooperare transfrontalier ale Uniunii Europene lansează primul apel de proiecte – Apel de Proiect Standard, cu un fond disponibil de 40 milioane euro așteaptă inițativele transfrontaliere. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Județele de frontieră Botoșani, Iași, Vaslui, Galați (România) și întreg teritoriul Republicii Moldova sunt eligibile pentru finanțare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Concurs pentru elevi la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: A fost dat start concursului în cadrul căruia elevii se vor expune prin desene, poezii și compoziții plastice la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției. Sunt invitați să participe elevii claselor gimnaziale (5 - 9) din municipiul Strășeni. Creațiile pot fi depuse la primăria Strășeni, în of. 18, doamnei Ceban Alina. Concursul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) și Centrul Contact.

 

Înscrierea în Competiția MoldovaEcoEnergetică ediția 2023

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 22 noiembrie, curent

CONTEXT: Instituțiile publice (educaționale, culturale, sociale și medicale), dar și autoritățile publice locale (nivelul 1 și 2), care au implementat proiecte de eficiență energetică și de valorificare a surselor de energie regenerabile, sunt invitate să se înscrie în Competiția MoldovaEcoEnergetică ediția 2023. Sunt eligibile proiectele date în exploatare în perioada 1 ianuarie 2021 - 1 decembrie 2023 și care nu au participat la edițiile precedente ale Competiției Moldova Eco Energetică.
Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul evenimentului unic Gala Moldova Eco Energetiсă ediția 2023,
Pentru mai multe detalii AICI

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Ambasada Republicii Moldova în Republica Federală Germania anunță petrecerea unui an școlar în Germania

UNDE: Republica Federală Germania

CONTEXT: Elevii din Republica Moldova, care posedă limba germană, au posibilitatea de a petrece până la un an școlar în Germania locuind cu o familie gazdă, în cadrul unui program de schimb finanțat de organizația germană non-profit "Youth For Understanding" (YFU).
Mai multe informații pot fi obținute accesând următorul site: https://www.yfu.de/
Oxana Derivolcov
 

Întâlnire cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

UNDE: Löwengasse 47/10 (etajul 2), 1030 Viena

CÂND: 19:00

CONTEXT: Avem plăcerea de a vă invita pe 21 noiembrie 2023, ora 19:00, la o întâlnire cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Igor Grosu, care se va afla în vizită oficială în Republica Austria. Evenimentul se va desfășura în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Republica Austria. Din motive de securitate, rugăm respectuos să confirmați participarea  la adresa de e-mai

lhttp://: embassy.austria@mfa.gov.md.

 

Prezentare de carte: „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” de scriitoarea Angela Brașoveanu

UNDE: Incinta Primăriei sectorului 17, Salles des Mariages, la adresa 16-20 rue des Batignolles, 75017 Paris

CÂND: 18:30, 24 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la evenimentul de prezentare a cărții „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” de scriitoarea Angela Brașoveanu. Lansarea va fi urmată de o degustare de vin moldovenesc, în compania autoarei, dar și cea a traducătoarei cărții, Véronique North-Minca, și de un recital susținut de virtuosul acordeonist Radu Rățoi și formația MoldoDuo.Vă rugăm să confirmați prezența până la data de 23 noiembrie 2023, la adresa de email http://paris@mfa.gov.md.

 

Startul celei de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație

UNDE: Zagreb, Croazia

CÂND: 03-08 iunie 2024

CONTEXT: Puteți participa în următoarele categorii de concurs: Competiția de scurtmetraje; Competiția de lungmetraje; Competiția de filme studențești; Competiția de filme pentru copii și tineret. Termen limită: Scurtmetraje – 1 februarie, 2024; Lungmetraje - 15 martie 2024. Mai multe detalii vezi pe pagina web a organizatorilor.

 

Dăm start sărbătorilor de iarnă

UNDE: Stratford Town Hall, 29 the Broadway, London, E15, 4BQ

CÂND: 16:00, 3 decembrie, curent

CONTEXT: Dragi prieteni, vă invităm la un spectacol extraordinar – Dăm start sărbătorilor de iarnă. Vor participa Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „ Crenguța de Iederă”, „Vatra Horelor”, Vlad Josan și Ryan Victoria Beregoi. Pentru mai multe detalii și rezervări: +447411000120.

 

 

 

Meroslava Parii
19/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii