AGENDA ZILEI//29.11.2023

Meroslava Parii
28/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Legislativul va găzdui reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM – UE). Evenimentul se va desfășura miercuri, 29 noiembrie. În cadrul reuniunii se va discuta despre parcursul european al Republicii Moldova, precum și despre progresele înregistrate de țara noastră în contextul implementării celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Agenda reuniunii include discuții atât cu deputații din majoritatea parlamentară, cât și cu cei din opoziție. Ulterior, pe data de 30 noiembrie, copreședinții CPA RM-UE, Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, vor susține o conferință de presă. Pe parcursul vizitei la Chișinău, delegația Parlamentului European la CPA RM-UE are planificate întrevederi cu conducerea țării – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean.

 

Acțiune de sensibilizare a opiniei publice și a Guvernului Republicii Moldova asupra urgentării adoptării Legii antiviolență contra cadrelor didactice și necesității majorării salariilor angajaților din ramură

UNDE: Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, str. București, 64

CÂND: 08:45

 

Ședința Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 610, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Eveniment: BNM și băncile comerciale invită elevii și studenții într-o călătorie pe „Drumul Banilor”

UNDE: Banca Națională a Moldovei, bd. Grigore Vieru, 1

CÂND: 09:00

CONTEXT: De ziua leului moldovenesc, BNM și băncile comerciale invită elevii și studenții într-o călătorie pe „Drumul Banilor”. În acest an aniversar pentru leul moldovenesc, care împlinește 30 de ani de la introducere, Banca Națională a Moldovei organizează un eveniment de educație financiară îndrăgit de copii și tineri pentru edițiile sale anterioare, subiectul financiar devenind pentru mulți dintre ei unul de preferință între alte subiecte de interes sporit.

 

Training: Contabilitatea costurilor și subvenționarea în Agricultură

UNDE: Keystone Events, bd. Grigore Vieru, 29

CÂND: 09:00

CONTEXT: Vă invităm la trainingul „Contabilitatea costurilor și subvenționarea în Agricultură ” care vine să facă claritate la modificările legislative în context contabil și să vă răspundă la întrebările existente aferent acestui subiect. Din program: Reglementarea legislativă și normativă a contabilității în agricultură; Evidența primară în agricultură; Particularitățile evidenței costurilor culturilor agricole; Repartizarea costurilor indirecte de producţie la întreprinderile agricole; Contabilitatea operațiilor de subvenționare în întreprinderile agricole; Înfiinţarea şi îngrijirea plantaţiilor multianuale în condiţiile creditării şi subvenţionării: aspecte contabile şi fiscale.

 

Târgul Stagiilor de Practici

UNDE: Academia de Studii Economice din Moldova, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 09:30

CONTEXT: Stagiile de practică reprezintă o componentă importantă a planurilor de studii ale ASEM, și vor fi prezentate în cadru Târgului de Practici.

 

Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 517, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei agricultură și industrie alimentară

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 408, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT:  Agenda ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 noiembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ședința extraordinară a Consiliului municipal Soroca din 29 noiembrie 2023

UNDE: Consiliul raional Soroca, Sala de ședințe

CÂND: 10:00

 

Conferință de presă după Ședința Guvenrului Republicii Moldova din 29 noiembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Pușkin), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 11:00

 

Dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „Aleșii locali după alegeri: colaborare și concurență pentru interesul public”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 10:00

 

Evenimentul oficial de închidere a proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”

UNDE: Orașul Leova, Casa de Cultură, str. Independenței, 1

CÂND: 11:00

 

Shared Breakfast with Octavian Valcov

UNDE: Tekwill, str. Studenților, 9/11

CÂND: 11:00

CONTEXT: Te invităm să luăm micul dejun împreună, unde vei avea ocazia unică de a interacționa cu un fondator de startup de succes. Octavian Valcov este fondatorul EasyPlan.pro un soft invator care ajută clinicile stomatologice să-și valorifice ptențialul într-un mod eficient. Vei afla direct de la el cum a reușit să-și transforme idea într-o afacere prosperă și să primești sfaturi valoroase pentru propria ta cașlătorie de antreprenor.

 

Prezentarea publică a rezultatelor sondajului adresat tuturor turiștilor străini la ieșira din țară, cu genericul „Percepția Moldovei ca destinație turistică de către vizitatorii străini”

UNDE: Atcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 13:30

 

Eveniment: Tech Coffe

UNDE: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Cahul, INOTEK, sala C

CÂND: 13:30

CONTEXT: Descoperă secretele srartup-urilor la Tech Cafe, ediția a 28-a, evenimentul dedicat Comunității Inotek, Cahul. Invitat special Bogdan Sorin Babii, care va aborda subiecte precum: Cum să transformăm pasiunea într-un startup; Lean Canvas: ce este și cum să utilizezi această metodă pentru dezvoltarea unui startup ș.a.

 

Dezbatere publică cu tinerii „Prevenirea violenței de gen prin investiții în educație și conștientizare”, organizată de de OIM și USM

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 14:00

 

Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europa, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 14:00

 

Conferința „1 decembrie 191 - Ora Astrală a Neamului Românesc”

UNDE: Biblioteca „Târgoviște”, str. Ion Creangă, 82/1

CÂND: 14:00

 

Sesiune exclusivă de experți în securitate cibernetică

UNDE: UpNext by Dreamups, str. 31 August 1989, 78

CÂND: 14:00

CONTEXT: Pregătiți-vă pentru o scufundare profundă în lumea securității cibernetice cu Maxim Catanoi, o figură distinsă cu peste 15 ani de experiență internațională cuprinzătoare. Expertiza lui Maxim este susținută de peste 10 certificări internaționale în domeniul securității cibernetice, o dovadă a cunoștințelor și abilităților sale profunde în acest domeniu. Rolul său se extinde dincolo de management, aprofundând complexitatea tehnică a securității cibernetice. În ultimii ani, Maxim s-a concentrat cu laser asupra integrării principiilor de securitate în cadrul echipelor de proiect, în special în timpul ciclului de viață al dezvoltării.

 

Seminar aferent modificărilor efectuate în Legea privind plata pentru poluarea mediului

UNDE: Online, Platforma ZOOM

CÂND: 14:00

CONTEXT: Serviciul Fiscal de Stat continuă organizarea seminarelor de instruire pentru contribuabili. Vă invităm la o sesiune aferent modificărilor efectuate în Legea nr. 1540/1988 privind plata pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului, în vigoare începând cu 01 octombrie 2023. În cadrul seminarului vor fi prezentate: Aspecte metodologice privind determinarea obligațiilor aferente taxei pentru mărfurile, care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului; Modalitatea de reflectare a indicatorilor în noul formular a Dării de seamă privind taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului (formularul POLMED 23), aprobat prin OMF nr. 93/2023.

 

Eveniment: Fii Muzeolog pentru o zi

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, str. Al. Mateevici 60. Adunarea va fi în fața USM

CÂND: 15:30

CONTEXT: Vă invităm la o experiență captivantă în cadrul muzeului Universității de Stat. Ne propunem să vă oferim ocazia de a trăi o zi în pielea unui muzeolog și de a explora fascinanta lume a muzeelor. Toate exponatele acestui muzeu provin din donaţii. Cea mai mare colecţie a fost oferită de UNESCO şi reprezintă peste 100 de păsări din Antarctida. De asemenea, vom putea admira peşti piranha, scheletul unei balene albastre de 28 metri, maxilarul unui caşalot, o scoică-gigant, calmari, sepia, caracatiţe, pinguini, broaşte ţestoase, un pui de rechin gigantic, un pui nou născut de balenă, un schelet de orcă ucigătoare, animale de stepă, şerpi şi o mulţime de specii de păsări, care alcătuiesc un tablou impresionant.
 

Ședința Biroulul permanent din 29 noiembrie 2023

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 16:00

 

Lansare album de artă: „Îngerii” în pictura Eudochiei Robu

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str, 31 August 1989, 115

CÂND: 16:00

 

Atelier: Instrumente de inteligență artificială – Progaram pentru profesori și elevi

UNDE: America House, str. Bănulescu Bodoni, 27

CÂND: 16:00

CONTEXT: America House, invită profesorii și elevii la un program despre utilizarea instrumentelor de inteligență artificială în procesul educațional. Instrumente precum ChatGPT, Bard, HeyGen, Pictory, Microsoft Bing, pot deveni instrumente valoroase chiar indispensabile pentru profesori și elevi, ajutându-i să-și facă viața mai ușoară. Ca orice instrument. Însă, acestea pot fi folosite spre bine sau rău. Este reaponsabilitatea profesorilor și a elevilor să înțeleagă impactul acestei tehnologii asupra procesului de învățare și să o folosească într-un mod conștiincios.

 

Vernisajul expoziției de sculptură „Daniel Rădulescu la Chișinău”

UNDE: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Sala de Bronz, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 16:00, până la data de 20 decembrie, curent

 

Evenimentul „Leul moldovenesc – simbolul independenței și suveranității Republicii Moldova”

UNDE: Online

CÂND: 18:00

 

Eveniment: „Marșul de noapte: Laolaltă mai în siguranță”

UNDE: Punctul de pornire – Centrul comunitar 151 până la Primăria municipiului Chișinău

CÂND: 18:00

CONTEXT: Echipa LAOLALTĂ organizează un marș nocturn de sensibilizare și conștientizare a problemei siguranței femeilor pe străzile din Chișinău. Astfel, sunteți îndemnați să participați la „Marșul de noapte: LAOLALTĂ mai în siguranță”. Evenimentul face parte din cadrul campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței”. „Cartiere întunecate, alei neiluminate – cu toții am simțit la un moment dat că nesiguranța ne însoțește în călătoriile noastre nocturne. Prin acest marș ne dorim să atragem atenția asupra acestei probleme, să evidențiem străzile neiluminate și/sau iluminatul stradal nefuncțional și să subliniem importanța creării unor spații publice sigure pentru toți membrii comunității”, au menținat organizatorii.
 

Proiect fotografic al artistului român Matei Bejenaru

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str. 31 August 1989, 115

CÂND: Până la data de 3 decembrie, curent

CONTEXT: Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM) găzduiește în perioada octombrie-decembrie 2023 primul proiect fotografic expus la Chișinău al artistului român Matei Bejenaru.
Astfel, la eveniment va fi Matei Bejenaru, președinta Asociației Române de Artă Contemporană, Anca Poterașu, alături de alte personalități culturale și reprezentanți ai instituțiilor din România și Republica Moldova implicate în proiectul PRUT. Vernisajul se va încheia cu un dialogul cu publicul prezent. Expoziția de la Chișinău va conține lucrări expuse la standard muzeal și va fi difuzată și o proiecție video ce va dezvălui aproximativ alte 200 de imagini din proiectul PRUT.

 

Spectacol: „Surorile BOLEYN” și „ELISABETA”

UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: Pornind de la o perioadă care a stat la baza multor cărți și filme, fiind una plină de evenimente fără precedent în istoria Angliei – PARTEA I, reprezintă povestea celor două surori Boleyn, Anna și Mary. Subiectul descrie rivalitatea dintre femei-surori și lupta lor pentru dragostea și favorurile regelui Henric al VIII-lea. O lucrare despre intrigă, trădare, despre poziția femeii într-o lume în care nu poate lua nici o decizie. PARTEA II-a este continuarea subiectelor istorice care o reprezintă în totalitate pe regina Elisabeta I – fiica regelui Henric al VIII-lea cu Anna Boleyn. Elisabeta I a fost cea mai mare regină a Angliei din toate timpurile, cea care a domnit 45 de ani și a reușit să unească o națiune sfâșiată de conflicte. Elisabeta aduce legenda ”Regina-fecioară”. Vă invităm să vedeți un spectacol, despre arta de a fi unică prin putere și convingere.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

International Media Support (IMS) și Centrul de Investigații Jurnalistice din Republica Moldova (CIJM) anunță un apel de înscriere pentru un curs de două zile de instruire în vizualizarea datelor și prezentarea cât mai atractivă a textelor investigațiilor jurnalistice
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 noiembrie, curent
CONTEXT: Pe parcursul a două zile intense de prezentări și exerciții, vei fi capacitat cu o multitudine de instrumente care îți vor permite să-ți prezinți investigațiile în mediul online destul de atractiv și convingător. Cursul se adresează jurnaliștilor, editorilor sau webmasterilor care lucrează cu comunicarea scrisă și vizuală a proiectelor jurnalistice de investigație. Trainerii sunt jurnaliști cu experiență de la Danwatch, din Danemarca: Charlotte Aagaard și Johan Seidenfaden, două nume de refernță din domeniu. Instruirea va avea loc la 12 și 13 decembrie 2023, la Chișinău. Doritorii de a se înscrie la curs trebuie să trimită o scrisoare de intenție și un CV actualizat pe adresele http://info@investigatii.md și http://mihaela.cibotaru@gmail.com Persoana de contact: Mihaela Cibotaru, tel. 069151507. Precizăm că numărul de participanți la training este limitat și doar persoanele acceptate vor fi anunțate. Participantii din regiuni vor beneficia de cazare în Chișinău.

 

Agenția de Investiții lansează apelul către asociațiile interesate în a depune cererile de participare la expoziții/târguri/forumuri/vizite de studiu etc. pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 4 decembrie, curent

CONTEXT: Asociațiile și uniunile de profil din domeniile strategice anunțate (agroalimentar, industria ușoară, sectorul IT, Automotive, BPO și electronică) precum și domeniile de nișă (industria mobilei, cosmetice etc.) pot depune solicitare de a participa la evenimente internaționale cu scopul de promovare a oportunităților investiționale și a ofertei de export și de a identifica și stabili parteneriate eficiente. Cererile pot fi expediate pe adresa office@invest.gov.md
Acestea vor fi analizate în dependență de criteriile de performanță și relevanță în cadrul ședinței Consiliului Agenției de Investiții. Lista activităților aprobate pentru cofinanțarea Agenției de Investiții va fi publicată pe pagina oficială www.invest.gov.md pentru a lansa concursul de obținere a contractelor de co-finanțare și subvenționare din partea Agenției de Investiții.
Pentru mai multe detalii:http://https://invest.gov.md/.../agen-ia-de-investi-ii-invest...

 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multe

detalii AICI
 

Ministerul Justiției a lansat procedura de selectare a candidaților pentru funcția de arbitru din partea țării noastre, în conformitate cu Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 noiembrie, curent

CONTEXT: Conform art. 404 al Acordului, Republica Moldova urmează să propună o sublistă de cel puțin cinci persoane care doresc și sunt în măsură să fie arbitri. Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate în anunț (https://t.ly/BdnQ-.) și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul în limbile română și engleză (cu anexarea actelor justificative în acest sens), la sediul Ministerului Justiției str. 31 August 1989, nr. 82, sau să-l expedieze electronic la adresa: http://stefan.arseni@justice.gov.md 

 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multe

detalii AICI
 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curent

CONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa http://helpdesk@brctiasi.ro.

 

Apelul pentru proiecte cu valoare mică

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează apelul pentru proiecte cu valoare mică. Apelul de proiecte vizează toate cele 3 priorități ale programului de cooperare și va finanța proiecte în următoarele domenii: schimbări climatice și prevenirea riscurilor, biodiversitate, educație, sănătate și bună guvernanță. Eventuale întrebări sau clarificări cu privire la conținutul documentelor pot fi transmise pe adresa: http://Helpdesk@brctiasi.ro cu cel mult 21 de zile înainte de încheierea apelului de proiecte.

 

Oportunități de studiu în SUA – Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAID)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: Solicitanții trebuie să mai aibă un an întreg rămas la instituția de origine după anul programului Global UGRAD. Mai jos puteți găsi câteva informații și videoclipuri despre program. Pentru întrebări, candidații trebuie să trimită un e-mail la adresa: AICI
Videoclipuri și multe altele:
1. Informații detaliate despre program: https://md.usembassy.gov/.../education.../study-usa-ro/ ; https://md.usembassy.gov/global-undergraduate-exchange.../
2. Prezentare UGRAD: https://www.youtube.com/watch?v=WEmd9CMQkp4
 

Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova este în căutare de un Manager de programe educaționale în cadrul Secției Învățământ Dual

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 12 decembrie, curent

CONTEXT: Detalii despre cerințele față de candidați vedeți aici https://bit.ly/3N56VX8

Persoanele interesate pot expedia CV-ul pe adresa:http://hr@chamber.md   cu referință la anunț, până pe data de 12 decembrie 2023
 

Ministerul Sănătății și Centrul Național Anticorupție au lansat prima ediție a concursului „Promotor al integrității în sănătate”, la care începând de astăzi pot aplica instituțiile medico-sanitare publice din țară

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 19 decembrie, curent

CONTEXT: În cadrul evenimentului au susținut discursuri ministra Sănătății, Ala Nemerenco, directorul Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari, directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Ion Dodon, directoarea adjunctă a Biroului de cooperare al Elveției, Viorica Crețu și directoarea executivă a Asociației Obștești „CASMED”, Natalia Postolachi. Printre participanți au fost conducători, cadre medicale și juriști din 36 de spitale. Pentru a participa la concurs, instituțiile medicale trebuie să depună pachetul de acte privind implementarea măsurilor de integritate la Ministerul Sănătății și CNA. Pentru mai multe detalii contactați Ministerul Sănătății din Republica Moldova sau CNA.

 

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Republica Moldova invită instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din România (județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) să își expună interesul pentru stabilirea parteneriatelor cu instituțiile de învățământ general din Republica Moldova în scopul participării în cadrul apelului de proiecte standard al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 4 decembrie, curent, ora 17:00CONTEXT: Proiectele transfrontaliere propuse pentru Programul Interreg NEXT vor fi coordonate de MEC și vor avea ca obiectiv îmbunătățirea calității educației prin promovarea activității fizice și a modului sănătos de viață. Activitățile de bază ale proiectelor vor include: amenajarea terenurilor sportive multifuncționale; organizarea campionatelor sportive comune, instruirilor pentru profesori de educație fizică, activităților educative în aer liber și a evenimentelor sportive cu implicarea comunității regionale și locale ș.a. AExpresiile de interes vor fi transmise în scris la adresa http://oxana.draguta@mec.gov.mdEVENIMENTE

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Un grup de deputați din cadrul Parlamentului Republicii Moldova întreprind o vizită de lucru în Franța

UNDE: Franța, Paris, 10 Place des Erables, Villeneuve-Saint-Georges, 94190

CÂND: 27-30 noiembrie, curent

CONTEXT: Un grup de deputați din cadrul Parlamentului Republicii Moldova întreprind o vizită de lucru în Franța, în perioada 27-30 noiembrie. Pentru data de 29 noiembrie 2023 este preconizată o vizită în or. Villeneuve-Saint-Georges. În acest context, vă invităm la o întâlnire cu deputații, care va avea loc la 29 noiembrie, la ora 18:00, pe adresa 10 Place des Erables, Villeneuve-Saint-Georges, 94190. Vă rugăm să confirmați prezența la adresa de e-mail paris@mfa.gov.md

 

Târgul Internațional de Caritate ,,SHOM – Charity Bazaar”

UNDE: COS TORWAR, ul. Lazienkowska 6a , 02-449 Warszawa

CÂND: 17:00, 3 decembrie curent

CONTEXT: Evenimentul este organizat sub patronatul onorific al Primei Doamne a Poloniei, dnei Agata Kornhauser-Duda, de către SHOM - Asociația soțiilor/soților șefilor misiunilor diplomatice din Polonia, și care are drept scop acordarea asistenței și ajutorului pentru persoanele aflate în dificultate. Circa 60 de ambasade cu sediul la Varșovia participă în anul curent la această inițiativă nobilă. La SHOM Bazaar veți găsi cadouri unice, delicatese tradiționale din întreaga lume, precum și multe produse din diverse țări. Toate veniturile din Bazar vor fi donate în scop caritabil.

 

Invitație la evenimentul: Început de Iarnă

UNDE: Ambasada Republicii Moldova în SUA, 2101 S ST NW, Washington, SUA

CÂND: 14:00, 9 decembrie, curent

CONTEXT: Invităm diaspora moldovenească la o petrecere de început de iarnă. Sunteți bineveniți cu familiile și copiii, cel mai important este să nu uitați să aduceți buna dispoziție cu Dvs. Vom celebra inaugurarea micii biblioteci din fața Ambasadei, care a fost donată generos de Romanians of DC, și pictată manual de artista grafică din Republica Moldova, Vasiluța Vasilache, cărora le suntem foarte recunoscători. De la mic – la mare, vă încurajăm pe toți să pregătiți colinde, poezii sau urături, ca să creăm o atmosferă de sărbătoare.

Pentru mai multe informații :+1 202-667-1130 http://washington@mfa.gov.md

 

Startul celei de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație

UNDE: Zagreb, Croazia

CÂND: 03-08 iunie 2024

CONTEXT: Puteți participa în următoarele categorii de concurs: Competiția de scurtmetraje; Competiția de lungmetraje; Competiția de filme studențești; Competiția de filme pentru copii și tineret. Termen limită: Scurtmetraje – 1 februarie, 2024; Lungmetraje - 15 martie 2024. Mai multe detalii vezi pe pagina web a organizatorilor.

 

Dăm start sărbătorilor de iarnă

UNDE: Stratford Town Hall, 29 the Broadway, London, E15, 4BQ

CÂND: 16:00, 3 decembrie, curent

CONTEXT: Dragi prieteni, vă invităm la un spectacol extraordinar – Dăm start sărbătorilor de iarnă. Vor participa Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „ Crenguța de Iederă”, „Vatra Horelor”, Vlad Josan și Ryan Victoria Beregoi. Pentru mai multe detalii și rezervări: +447411000120.

 

Comedy Zebra Show merge în America cu turneul "Umor & Travel"

UNDE: New York - 1 Decembrie, Vermont - 2 Decembrie, Charlotte - 3 Decembrie, Denver - 8 Decembrie, Chicago - 9 Decembrie, Seattle - 15 Decembrie, Sacramento - 16 Decembrie, Las Vegas - 22 Decembrie, Dallas - 23 Decembrie, Gulf Shores - 24 Decembrie, Miami - 29 Decembrie.

Pentru mai multe detalii AICI

Bilete:http://www.norocevents.com

Meroslava Parii
28/11/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii