VIDEO// Ce este interzis muritorilor de rând, se permite procurorilor? A băut o bere şi a urcat la volan

Julieta Saviţchi
08/09/2022
Captură

Un procuror a fost surprins cum a urcat la volan şi a condus automobilul, după ce a consumat bere. Este vorba despre Victor Darii, procuror în raionul Donduşeni. Informaţia a fost oferită portalului Anticoruptie.md de către un martor ocular.

Cazul a avut loc la data de 2 septembrie, la ora 05.40, la o benzinărie din Donduşeni. Din înregistrările surprinse de camerele video de la benzinărie, se vede cum procurorul, însoţit de un bărbat, a intrat în magazinul de la benzinărie şi a cumpărat două stricle de bere cehă Kozel brună, pentru care omul legii a achitat 68 de lei.

Din imagini se vede cum cei doi bărbaţi, urcă în maşină, unde consumă berea. Procurorul, îmbrăcat în cămaşă albă, era aşezat pe scaunul de la volan. După ce au consumat berea, cei doi au plecat cu maşina, la volan rămânând procurorul.

L-am contactat la telefon pe Victor Darii care, după ce ne-am prezentat, a spus să revenim mai târziu, deoarece audiază o persoană. Ulterior, acesta nu a mai răspuns la apeluri.

Victor Larii şi-a început cariera de procuror în decembrie 2019, după ce a fost evaluat de către Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor al CSP.

În Declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2021, semnată de omul legii la la 23 martie 2022, nu se regăseşte niciun automobil, inclusiv de model Volkswagen, cu care a fost la benzinărie. Omul legii a raportat doar că a vândut anul trecut, cu 50.000 de lei, un automobil.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea statului de drept şi asigurarea transparenţei sistemului judecătoresc”, implementat de A.O. „Juriştii pentru drepturile omului” cu suportul National Endowment for Democracy, care nu influenţează în niciun fel subiectul şi conţinutul investigaţiilor publicate.

 

Julieta Saviţchi
08/09/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii