Aderarea Republicii Moldova la UE, discutată la Bruxelles

Anticoruptie.md
20/11/2023
MAEIE

Următorii pași ce urmează a fi realizați de Republica Moldova până în martie 2024 în procesul de aderare la Uniunea Europeană (UE) vor fi discutați de membrii Delegației moldovenești, condusă de vicepremierul Nicu Popescu, care întreprind, luni, o vizită de lucru la Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că din delegație mai fac parte reprezentanți ai Cancelariei de Stat și ai Ministerul Finanțelor.

În cadrul vizitei de lucru, vicepremierul Popescu va avea un șir de întrevederi cu oficiali europeni, inclusiv cu Gert Jan Koopman, Directorul general pentru vecinătate și extindere al UE.

La începutul lunii octombrie curent, Plenul Parlamentului European a aprobat, cu o majoritate largă, Rezoluția care cere Consiliului European și Comisiei Europene să inițieze negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, până la sfârșitul acestui an. Pe 27 octombrie, Executivul a aprobat Planul Național de Acțiuni pentru Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pentru anii 2024-2027, care este documentul strategic de aliniere a legislației naționale la acquis-ul UE.

Republica Moldova a depus cerere de aderare la UE în martie 2022, iar statutul de țară candidată l-a obținut în iunie 2022.

Anticoruptie.md
20/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii