Adunarea Generală a Judecătorilor, amânată din nou. Care este motivul

Julieta Saviţchi
29/11/2021

Adunarea Generală a Judecătorilor, programată pentru data de 3 decembrie, a fost amânată pentru anul viitor. Decizia a fost luată la şedinţa de luni a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fiind invocat motivul pandemiei de Covid-19.

Aceasta este a doua decizie de amânare a Adunării Generale a Judecătorilor, luată de CSM în toamna curentă. Anterior, CSM a amânat forumul planificat pentru data de 1 octombrie. Atunci amânarea a fost explicată prin ultimele modificări în legislaţie, inclusiv şi la CSM. Conform noilor prevederi, data Adunării Generale a Judecătorilor trebuie să fie anunţată cu cel puţin două luni înainte. O altă prevedere este că cei şase membri ai CSM care urmează a fi aleşi la Adunare trebuie să constituie patru reprezentanţi din instanţele de fond, unul din partea Curţii Supreme de Justiţie şi unul din partea curţilor de apel. Până la modificarea legislaţiei, era alt raport. A trebuit să ne conformăm şi avem nevoie de timp pentru a pregăti adunarea”, a precizat Dorel Musteaţă.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor urmează să fie aleşi 6 membri ai CSM, patru membri pentru Colegiul pentru selecția și cariera judecătorului, trei membri ai Colegiului pentru evaluarea performanțelor judecătorilor şi trei membri supleanți ai Colegiului disciplinar.

 

Julieta Saviţchi
29/11/2021Become a Patron!

Comentarii