Ambasadorul SUA, în contextul pandemiei cu noul Coronavirus: „Lucrăm pentru obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere”

Anticoruptie.md
23/03/2020

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, într-o declarație video oficială, a declarat că a oferit sprijinul SUA pentru țara noastră, în lupta împotriva noului tip de coronavirus. Oficialul a subliniat că lucrează împreună cu Guvernul pentru a ajuta la obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere. În același timp, potrivit oficialului, au fost distribuite consumabile medicale donate de parteneri din Carolina de Nord pentru îngrijirea bolnavilor la Spitalul Mamei și Copilului.

„Vreau să subliniez cât de mare este amenințarea acestui virus. În cadrul Ambasadei rugăm personalul să lucreze de acasă cât mai mult posibil și să evite adunări în grupuri mari unde infecția se poate răspândi mai ușor. De asemenea, am încercat să limităm serviciile consulare pentru a evita formarea grupurilor mari, ceea ce ne va permite să ne concentrăm pe acordarea serviciilor de urgență pentru cetățenii americani. Noi am oferit sprijinul Statelor Unite pentru Republica Moldova în timp ce țara combate această amenințare. Lucrăm împreună cu Guvernul Moldovei pentru a ajuta la obținerea truselor de testare adiționale din surse de încredere. Distribuim consumabile medicale donate de către prietenii noștri din Carolina de Nord Spitalului Mamei și Copilului pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor. Suntem gata să facem și mai mult în strânsă consultare cu guvernul Republicii Moldova”, se arată în mesajul ambasadorului SUA la Chișinău.

Totodată, Dereck J. Hogan a declarat că în circumstanțele actuale a fost luată decizia de a retrage voluntarii Corpului Păcii. „Curând le vom zice la revedere voluntarilor Corpului Păcii care au lucrat aici, în Moldova și acum se întorc acasă, în SUA. Plecarea lor face parte dintr-o retragere la nivel global a voluntarilor Corpului Păcii menite să minimizeze riscul la care sunt supuși cetățenii. Îmi pare rău să îi văd plecând, dar aștept cu nerăbdare să le salut succesorii reveniți în Moldova, odată ce vor permite circumstanțele. Am cooperat strâns timp de 30 de ani și nu avem de gând să îi permitem acestei crize, deși grave, să ne perturbeze cooperarea”, a mai menționat Dereck J. Hogan.

Precizăm că vineri Statele Unite ale Americii au suspendat eliberarea vizelor obişnuite în toate ţările lumii pe fondul crizei sanitare provocate de COVID-19, a anunţat Departamentul de Stat, precizând că „vor continua să fie eliberate în limita posibilului doar vize de urgenţă”.

Anticoruptie.md
23/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii