Armata ucraineană se pregăteşte de eliberarea Hersonului. Autorităţile de la Kiev au cerut locuitorilor să se evacueze

Julieta Saviţchi
11/07/2022
beta.dela0.ro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut armatei să se pregătească de eliberarea oraşului Herson şi a localităţilor din regiune, ocupate de militarii ruşi. Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării din Ucraina, Alexei Reznikov într-un interviu pentru The Sunday Times.

Potrivit lui Reznikov, președintele ucrainean a obligat conducerea militară de vârf să elaboreze planul de eliberare a teritoriilor ocupate temporar, deoarece acestea sunt de o importanță vitală pentru economia țării. „Înțelegem că acest lucru este foarte necesar şi din punct de vedere politic pentru țara noastră. Președintele i-a cerut comandamentului armatei să elaboreze planuri. Statul major general își face deja temele și spune că pentru atingerea acestui scop este nevoie de „A”,” B" și "C", a menţionat ministrul ucrainean al Apărării.

Reznikov a precizat că pentru eliberarea Hersonului  „se adună forțe de luptă echipate cu arme occidentale”.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare al Ucrainei, Irina Vereșciuk, a lansat duminică un apel către locuitorii din regiunile de sud, ocupate de ruşi, de a se evacua imediat prin toate mijloacele posibile. "Acest lucru se datorează faptului că armata noastră lansează o contraofensivă. Nu știu în ce interval de timp va fi. Dar știu sigur că acolo nu ar trebui să fie femei și copii. Și nu ar trebui ca civilii să devină un scut uman pentru armata inamicului. Inamicul trebuie distrus", a declarat Vereshchuk în cadrul unui telemaraton.

Autorităţile de la Kiev au anunţat în ultimele zile că militarii ucraineni au atins mai multe ţinte din regiunea Herson, distrugând depozite cu muniţii, tehnică militară şi centre de comandă ale armatei ruse.

Julieta Saviţchi
11/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii