Atac cu rachete asupra aeroportului din Odesa. A fost distrusă pista de decolare

Cornelia Cozonac
30/04/2022
Captura

Aeroportul din Odesa a fost lovit sâmbătă de rachete rusești care au distrus pista, fără a provoca victime. Rachetele au fost lansate din Crimeea,  a anunţat guvernatorul administrației militare a regiunii, Maksim Marcenko. 

„Astăzi, ocupanții au lovit din Crimeea cu un sistem de rachetă pentru apărarea de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odesa a fost distrusă. Mulţumesc lui Dumnezeu, nu au existat victime”, a postat guvernatorul într-un video pe contul său de Telegram.

Și primarul orașului Odesa, Ghenadi Truhanov, a comentat atacul. „Cinci ani am alocat la construcția pistei de aterizare și decolare. Lucrul la acest proiect ne-a luat 10 ani. Odesa s-a ridicat la un nou nivel de dezvoltare, atât a infrastructurii, cât și a turismului. Speram să avem în acești ani un flux mare de turiști, datorită acestei noi piste pe aeroport. Dar am fost atacați. Odesa însă nu este acel oraș care să cedeze în fața greutăților. Vom reface pista și vom avea și mai mulți turiști după ce vom obține victoria”, a spus Truhanov. 

De la începutul războiului declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei, orașul Odesa a fost supus în câteva rânduri unor tiruri de rachete. În sâmbăta paștelui opt persoane au fost ucise după ce două rachete au lovit un bloc de locuit.    

Cornelia Cozonac
30/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii