Au închis ochii la fărădelege, acum riscă să fie închiși ei înșiși după gratii. Doi polițiști, cercetați penal pentru acte de corupție

Viorica Mija
18/05/2022
Procuratura Generală

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar au fost documentați de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA într-un caz de corupere pasivă. Aceștia ar fi pretins de la un șofer 400 de euro pentru a nu-i ridica automobilul, aflat în urmărire.

Potrivit materialelor cauzei, în data de 3 mai 2022, șoferul a fost stopat de un echipaj al INSP pentru verificare. În cadrul controlului, s-a depistat că mașina, cu numere de înmatriculare elvețiene, s-ar fi aflat în urmărire, iar polițiștii urmau să o ridice pentru a fi plasată la parcarea specializată. Pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, angajații INSP i-ar fi cerut proprietarului automobilului 400 de euro.

”În următoarele zile, polițiștii l-ar fi somat pe șofer să transmită banii prin intermediul unei cunoștințe comune, iar acesta s-a adresat cu un denunț la CNA. Astfel, transmiterea banilor, prin intermediar, a fost documentată cu mijloace video și audio, sub supravegherea CNA și a procurorilor anticorupție. Toate cele trei persoane implicate au fost recunoscute în calitate de bănuiți, iar unul dintre polițiști și intermediarul au fost reținuți pentru 72 de ore”, se menționează în comunicatul Procuraturii Generale.

Momentan, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA, desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.  

Viorica Mija
18/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii