Au plătit pentru ce nu au consumat. Facturele la gaze vor fi revăzute

Julieta Saviţchi
29/11/2021

Facturile pentru consumul de gaze naturale în luna octombrie vor fi revăzute, iar pentru consumatorii care le-au achitat vor fi făcute recalcule. În urma unui audit la Moldovagaz s-a constatat că luna trecută au fost incluşi în baza de date mii de metri cubi de gaze care nu s-au consumat, plăţile fiind puse pe seama consumatorilor.

„Direcția securitate corporativă SA Moldovagaz a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie. În timpul auditului s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate”, se arată într-un comunicat de presă al Concernului Moldovagaz.

Responsabilii de la Moldovagaz susţin că falsificările sunt de aşa proporţii încât ar putea conduce la apariţia discreptanţelor privind statistica consumului de gaze naturale la nivel de ţară.

Moldovagaz a mai anunţat că a fost pornită o anchetă internă, iar rezultatele vor fi transmise oamenilor legii.

Julieta Saviţchi
29/11/2021Become a Patron!

Comentarii