Banca Națională a Moldovei a stabilit șase priorități de supraveghere bancară pentru anul 2022

Anticoruptie.md
04/01/2022
BNM

Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit șase priorități pentru anul 2022, care „țintesc să alinieze sectorul bancar moldovenesc la cerințele și practicile europene și internaționale care vor conduce la consolidarea permanentă a sectorului bancar”.

Acestea se referă la riscul de credit, guvernanța internă, managementul riscului și procesul intern de evaluare a adecvării capitalului la riscuri (ICAAP), procesul de evaluare a adecvării lichidității interne (ILAAP), riscul asociat tehnologiilor informațiilor și comunicațiilor (TIC), combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și riscurile asociate utilizării sistemelor de plăți, se arată într-un comunicat al BNM.

„Prioritățile cuprind un spectru larg de acțiuni care vor asigura continuitatea reformelor inițiate în anii trecuți și vor conduce inevitabil la o fortificare și mai mare a sistemului bancar. Este imperios să continuăm aceste procese în beneficiul dezvoltării țării noastre și a cetățenilor noștri”, susține guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Documentul a fost publicat pe pagina web a BNM și poate fi accesat la următorul link: https://www.bnm.md/ro/content/prioritatile-supravegherea-bancara-ale-bancii-nationale-moldovei-pentru-anul-2022

 

Anticoruptie.md
04/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii