Biden i-ar fi transmis lui Zelenski să se „pregătească de impact”. Rușii ar putea ajunge până la Kiev. Casa Albă infirmă informația

Mădălin Necșuțu
28/01/2022
Times of Israel

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, i-a transmis, joi seară, într-o conversație telefonică, omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că trebuie să se aștepte la orice scenariu militar și să se „pregătească de impact”, deoarece rușii ar putea ataca și merge până la Kiev, relatează CNN.

Biden ar fi spus că Ucraina nu va primi mult mai mult ajutor militar, inclusiv reiterând că nu vor fi dislocate trupe americane.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, Emily Horne, a calificat informația CNN "neadevărată" prin intermediul Twitter. "Nu este adevarat. Președintele Biden a spus că există o posibilitate clară ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus și anterior acest lucru public și am avertizat despre acest lucru de luni de zile. Rapoartele despre ceva mai mult sau diferit de atât sunt complet false”, a scris Horne.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Joe Biden i-a repetat joi omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că Statele Unite şi aliaţii săi vor răspunde "hotărât" în cazul unei invazii ruseşti şi a vorbit despre o asistenţă economică sporită, potrivit unui comunicat de presă.

Preşedintele SUA "ia în considerare un ajutor economic suplimentar" pentru Ucraina, a mai spus Casa Albă. La rândul spău, un oficial ucrainean a declarat pentru CNN că apelul dintre cei doi lideri "nu a mers bine".

Biden și Zelenski au avut joi o conversație telefonică în timp ce Departamentul Apărării lansa un avertisment înfiorător în aceeași după-amiază că o invazie rusă în Ucraina "ar putea fi iminentă" pe fondul unei creșteri drastice a forțelor de luptă la granițele fostului stat sovietic.

Mădălin Necșuțu
28/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii