Bilanţul poliţiei, cap în cap cu cel al Partidului Şor: care este numărul participanţilor la protestul de duminică

Anticoruptie.md
13/03/2023
CIJM

Poliţia susţine că la protestul antiguvernamental de duminică au participat în ju r de 2100 de persoane, în timp ce Partidul Şor declară că numărul participanţilor a fost de cel puţin 70.000 de mii.

Într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), privind numărul participanţilor la protestul organizat de Partidul Şor, au fost înregistrate șase informații cu privire la infracțiuni și incidente, fiind documentate 77 de persoane, printre care 24 de minori. La unii participanți au fost depistate arme (cuțite, pumnale etc.), obiecte explozive și substanțe sau obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

„Organizatorii întrunirii și de această dată au manifestat lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine și au admis nesubordonare la cerințele legale ale Poliției, inclusiv a prevederilor Legii cu privire la întruniri, fiind încălcată solicitarea Primăriei de încetare a acțiunilor de protest, din cauza nerespectării prevederilor Declarației prealabile de către organizatori. Acțiunile organizatorilor și participanților la întrunire manifestate prin agresiune și nerespecarea legii, forțarea cordonului de polițiști și ultragierea oamenilor legii au condus la incidente soldate cu pagube materiale”, se arată în comunicatul IGP.

Poliția a inițiat mai multe proceduri pe faptul blocării traficului rutier pe cinci drumuri naționale, unde oamenii legii au intervenit la deblocarea traseelor pentru autospecialele cu regim prioritar de circulație, dar și pentru ignorarea cerințelor legale ale forțelor de ordine, manifestate prin comportament violent și agresiv față de polițiști, ultragiere și deteriorarea mijloacelor speciale din dotarea poliției.

Anticoruptie.md
13/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii