Bunuri sechestrate în urma „afacerii” bănoase de achiziționare a blanchetelor pentru pașapoarte

Tatiana Gherța
27/02/2023
https://www.facebook.com/CentrulNationalAnticoruptie

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, anunță că pe parcursul săptămânii trecute a reușit sechestrarea mai multor bunuri, de peste 86 de milioane de lei. Bunurile aparțineau unei persoane cercetate în dosarul achiziționării blanchetelor pentru pașapoarte.

Potrivit notei informative publicate de ARBI, este vorba de 56 de bunuri. „7 capitaluri sociale, 2 încăperi locative și una nelocativă, 15 mijloace de transport, 6 terenuri agricole și 5 pentru construcții, 2 construcții locative și 15 nelocativă, dar și 3 conturi bancare.”, se arată în comunicatul emis de CNA.

De asemenea, instituția responsabilă de recuperarea bunurilor infracționale mai anunță că la moment sunt examinate 175 de delegații, pe 125 de cauze penale, în privința a 285 de subiecți. În urma investigării acestui dosar, pe conturile Agenției au fost plasate 213.000 de lei.

Amintim că, la începutul lunii mai 2022, Procuratura Anticorupție a efectuat 60 de percheziții la domiciliile, birourile de serviciu, automobilele foștilor și actualilor angajați ai ASP, precum și la persoane fizice și la sediile unor companii vizate în cauza penală privind achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte. Atunci au fost reținute 13 persoane.

 

Tatiana Gherța
27/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii