Milioane de euro de la Suedia pentru femeile din Moldova şi Ucraina

Mihaela Cibotaru
08/03/2023
MAI

Guvernul Suediei a decis să ofere 11 milioane de euro pentru susținerea femeilor din Ucraina și Republica Moldova, cu ocazia zilei internaţionale a femeii.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Stockholm, „suportul este oferit pentru consolidarea eforturilor celor două țări pentru a răspunde nevoilor umanitare ale femeilor și fetelor și să promoveze oportunitățile și drepturile lor, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung”.

Ministrul suedez pentru Cooperare pentru dezvoltare și comerț exterior, Johan Forssell, a anunţat că asistența este destinată pentru intervenții de salvare a vieților, prin înființarea mai multor clinici medicale mobile, procurarea de echipamente pentru prevenirea mortalității materne și infantile și protecție și sprijin pentru victimele violenței sexuale legate de conflict. „Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și atacurile asupra unităților medicale au consecințe care le pun în pericol viața femeilor și fetelor. Această decizie este în deplină concordanță cu prioritățile guvernului pentru ajutorul extern – de a atenua efectele războiului în Ucraina”, a declarat Johan Forssell.

Sprijinul va fi acordat prin intermediul Fondului pentru populație al Națiunilor Unite (UNFPA) și al UN Women.

Mihaela Cibotaru
08/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii