CEC a solicitat în istanță excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi

Ilie Gulca
02/12/2021

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat miercuri seară Judecătoriei Bălți anularea înregistrării candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi. Candidata Partidului ŞOR este acuzată de admiterea mai multor ilegalități privind cheltuielile formațiunii în campania electorală.

„Se constată folosirea de către concurentul electoral din partea Partidului Șor, Marina Tauber, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, nr. 2. Se solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber la funcția de primar al municipiului Bălți și se transmite instanței de judecată materialele care au stat la baza acestei hotărâri”, a menționat vicepreședintele CEC, Pavel Postică.    

Banii au fost folosiţi pentru procurarea produselor alimentare destinate persoanelor implicate în campania electorală.

De partea cealaltă, Marina Tauber a spus că este candidată din partea Partidului Șor până la pronunțarea unei decizii finale judecătorești în acest caz.

„Sunt primar care a câștigat deja și sunt sigură că în zilele apropiate la votare o să dublăm rezultatul nostru. Am fost martori și participanți la spectacolul domnului Postică”, a declarat Marina Tauber.

Vicepreședinta Partidului Şor, Marina Tauber, a acumulat în primul tur cele mai multe sufragii, 47,93 la sută, la alegerile locale anticipate în municipiul Bălți organizate pe 21 noiembrie.

Tauber urmează să se confrunte în turul doi cu Nicolai Grigorişin, candidatul independent pentru care au votat 20,93% din bălţeni prezentați la urne.

Ilie Gulca
02/12/2021Follow us on Telegram

Comentarii