Consilliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie din sistemul judecătoresc a magistratei Lidia Bulgac

Anticoruptie.md
18/08/2020
Foto: Magistrat.md

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți cererea de demisie a Lidiei Bulgac din sistemul judecătoresc. Timp de un, Bulgac a asigurat interimatul funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău. Ea a depus cererea la 14 august curent. Judecătoarea a deținut funcția timp de un an de zile și activează în sistemul judecătoresc din 1993. 

Lidia Bulgac a intrat în atenția opiniei publice în special după ce, în iunie 2018, completul de judecată din care a făcut parte a permis companiei de construcții Regata Imobiliare să privatizeze terenul din Grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” unde se află Cafeneaua Guguță. Această companie este succesoare în drepturi a Finpar Invest, firmă asociată fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Pe 7 iunie 2018, instanța a lăsat în vigoare dreptul companiei de a construi un imobil cu 13 etaje pe teritoriul parcului. Magistrații au respins demersul Consiliului Municipal Chișinău și al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicita interzicerea construcției.

De asemenea, instanța a admis pretenția reclamantului ÎCS Regata Imobiliare și a anulat sintagma „fără drepturi de privatizare” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chișinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014.

Cafeneaua „Guguţă” a intrat în posesia firmei Finpar Invest în 2009, în urma unei tranzacții dubioase.

Anticoruptie.md
18/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii