Coronavirus // 113 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Bilanțul autorităților

Irina Odobescu
06/05/2020
susanin.new

Miercuri au fost confirmate în laborator 113 cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.113 de probe. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.476. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 20 de lucrători medicali, iar un medic a decedat din cauza infecției.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 39 de cazuri noi. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 14 cazuri, la Dubăsari - 12 cazuri, Bălți – 11 cazuri, Cahul – șapte cazuri, Ceadâr-Lunga – cinci cazuri, Căușeni – patru cazuri, Basarabeasca – trei cazuri, Călărași, Criuleni, Ialoveni, Strășeni și Ungheni – câte două cazuri, iar la Edineț, Fălești, Hâncești, Nisporeni, Rezina, Sângerei, Ștefan Vodă și Taraclia – câte un caz.

Ministra a mai precizat că din cele 113 cazuri noi, 20 sunt lucrători medicali – șase medici, cinci asistenți medicali și nouă persoane din rândul personalului auxiliar. Dumbrăveanu a menționat că persoanele infectate de COVID-19 de la Spitalul clinic Municipal „Sf. Treime”, care nu este o instituție cu profil COVID-19, au fost transferate în spitale specializate. La Spitalul Raional Ceadâr-Lunga încă există un focar de infecție.

În același timp, două centre de plasament au devenit focare de infecție. La Centrul din Cocieri, Dubăsari au fost testate pozitiv 74 de persoane din rândul beneficiarilor. Toți urmează tratatmentul la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău. În Brânzeni, Edineț, 71 de beneficiari au fost testați pozitiv, iar 47 de persoane dintre aceștia deja s-au vindecat.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 143 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
06/05/2020

Comentarii