Coronavirus // Agenția Medicamentului a aprobat în regim de urgență medicamente și tratamente noi pentru bolnavii de COVID-19

Marcela Meglei
09/09/2020

Membrii Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, au aprobat miercuri, în regim de urgență, alte două studii clinice, ce se desfășoară în paralel în peste 100 de instituții medicale din lume. Acestea sunt lansate la inițiativa companiei americane Regeneron Pharmaceuticals Inc., în colaborare cu compania germană de Cercetarea Clinică ARENSIA Exploratory Medicine.

Cercetările medicale au fost inițiate pentru obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu Covid-19 (spitalizați), precum și pentru prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneagă. Tratamentele propuse în cadrul cercetărilor sunt bazate pe administrarea unor produse inovative sub formă de soluții injectabile, reprezentanți ai clasei de anticorpi monoclonali și sunt orientate spre eficientizarea metodelor de tratament aplicate.

Produsele din ambele cercetări clinice implică strategii terapeutice promițătoare pentru reducerea răspândirii virusului SARS COV-2 și a progresiei bolii COVID-19, prin blocarea intrării virusului în celulele gazdă.

Începând cu luna iunie curent, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Marcela Meglei
09/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii