Curtea de Apel Chișinău, despre recursul lui Viorel Morari

Anticoruptie.md
24/12/2019
agora.md

Recursul depus de Viorel Morari împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, ce ține de efectuarea controlului activității Procuraturii Anticorupție (PA), a fost declarat inadmisibil. Curtea de Apel Chișinău a găsit recursul neîntemeiat, iar dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, ce vine să „asigure o activitate eficientă a PA”, se desfășoară potrivit legii.

Acesta este al doilea recurs respins de magistrați, prin care Viorel Morari a contestat dispoziția procurorului general, legată de verificarea activității Procuraturii Anticorupție, dar și ordinul prin care el a fost delegat într-o subdiviziune a Procuraturii Generale.

Amintim că, procurorul general Alexandru Stoianoglo a dispus, pe 10 decembrie, efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în dispoziții pentru perioada 2016 – prezent.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost transferat în funcția de procuror în Secția unificarea practicii în domeniul învinuirii în instanțele de judecată. În aceeași zi, el a atacat în instanța de judecată ordinul procurorului general prin care a fost realizat transferul. Totodată, el a contestat dispoziția lui Stoianoglo cu privire la efectuarea unui control amplu la Procuratura Anticorupție.

Precizăm că, la 26 noiembrie, Viorel Morari, a anulat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale, emisă la 8 iulie, de către subalternul său, Alexandru Cernei, privind finanțarea Partidului Socialiștilor de către Federația Rusă.

Anticoruptie.md
24/12/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii