Deputata Marina Tauber ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

Mihaela Cibotaru
25/05/2023
Marina Tauber

Procuratura Generală a cerut ridicarea imunității deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în ședința de joi a Legislativului.

Potrivit lui Igor Grosu, conform cererilor depuse de procurorul general interimar, Ion Munteanu, se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputatei și arestarea ei, în legătură cu două cauze penale în privința ei, privind finanțarea ilegală a partidului și a campaniei electorale.

Marina Tauber ar fi acuzată de acceptarea cu bună știință a finanțării din partea unui grup criminal organizat a concurentului electoral în alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Bălți, din noiembrie 2021 și  falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale în aceste alegeri. La fel, Tauber ar fi acceptat, cu bună știință, finanțare din partea unui grup criminal organizat Partidul Șor, în perioada iulie 2022- mai 2023.

Cererile depuse de Procurorul general au fost transmise Comisiei parlamentare juridice numiri si imunități.

În prezent Marina Tauber este plasată în arest la domiciliu, fiind reținută la începutul lunii mai pe Aeroportul internațional Chișinău, înainte de a lua avionul cu destinația Chișinău - Tel Aviv.

 

Mihaela Cibotaru
25/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii