Deputatul independent Ion Groza aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate

Anticoruptie.md
13/05/2020
Ion Groza. Foto: Gazeta de Sud

Deputatul independent Ion Groza, ales în circumscripția uninominală Cahul, a aderat la fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Legislativ. Anunțul a fost făcut miercuri de lidera PAS, Maia Sandu. Astfel, fracțiunea PAS s-a mărit de la 14 la 15 membri.

„Cu experiența de peste un an de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după o perioadă de analiză a situației din țară și discuții cu alegătorii din Cahul, am luat decizia să ader la PAS. Majoritatea voturilor pe care le-am exprimat în ultimul an au fost în armonie cu fracțiunea PAS. Analizând situația politică în care ne aflăm, consider că se cere în mod imperativ o resetare a majorității parlamentare și actualei guvernări”, a declarat deputatul într-un briefing de presă.

Înainte de a ajunge în Parlament, Ion Groza a fost președintele raionului Cahul. De-a lungul anilor acesta a fost implicat în mai multe conflicte de interese. Astfel, preşedintele Groza și-a angajat nora în cadrul instituției pe care o conduce. Totodată, în calitate de consilier, ar fi votat pentru transmiterea unei tabere pentru copii în arenda unor fundaţii administrate de familia sa. 

Anterior a făcut parte din Partidul Liberal Democrat, pentru care a făcut și donații de zeci de mii de lei. Portalul Anticoruptie.md a scris într-o anchetă că Groza a admis un conflict de interese în momentul în care a angajat-o pe Alexandra Groza, nora sa, în funcția de șef al Serviciului Relații cu Publicul, subordonat Consiliului Raional Cahul. Ea a fost angajată la 1 iunie 2017, adică în timp ce socrul său se afla în fruntea Consiliului.

Anticoruptie.md
13/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii