Deputatul independent Ion Groza aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate

Anticoruptie.md
13/05/2020
Ion Groza. Foto: Gazeta de Sud

Deputatul independent Ion Groza, ales în circumscripția uninominală Cahul, a aderat la fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Legislativ. Anunțul a fost făcut miercuri de lidera PAS, Maia Sandu. Astfel, fracțiunea PAS s-a mărit de la 14 la 15 membri.

„Cu experiența de peste un an de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, după o perioadă de analiză a situației din țară și discuții cu alegătorii din Cahul, am luat decizia să ader la PAS. Majoritatea voturilor pe care le-am exprimat în ultimul an au fost în armonie cu fracțiunea PAS. Analizând situația politică în care ne aflăm, consider că se cere în mod imperativ o resetare a majorității parlamentare și actualei guvernări”, a declarat deputatul într-un briefing de presă.

Înainte de a ajunge în Parlament, Ion Groza a fost președintele raionului Cahul. De-a lungul anilor acesta a fost implicat în mai multe conflicte de interese. Astfel, preşedintele Groza și-a angajat nora în cadrul instituției pe care o conduce. Totodată, în calitate de consilier, ar fi votat pentru transmiterea unei tabere pentru copii în arenda unor fundaţii administrate de familia sa. 

Anterior a făcut parte din Partidul Liberal Democrat, pentru care a făcut și donații de zeci de mii de lei. Portalul Anticoruptie.md a scris într-o anchetă că Groza a admis un conflict de interese în momentul în care a angajat-o pe Alexandra Groza, nora sa, în funcția de șef al Serviciului Relații cu Publicul, subordonat Consiliului Raional Cahul. Ea a fost angajată la 1 iunie 2017, adică în timp ce socrul său se afla în fruntea Consiliului.

Anticoruptie.md
13/05/2020

Comentarii