Deputatul Sergiu Litvinenco a contestat ordonanța de refuz în cazul tentativei de uzurpare a puterii de stat

Marcela Meglei
04/05/2021

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a contestat la judecătorul de instrucție ordonanța de refuz emisă de procurorul general în cazul tentativei de uzurpare a puterii de stat. Parlamentarul insistă că procurorii trebuie să cerceteze cazul cu maximă responsabilitate și seriozitate, și nu „în bătaie de joc”.

„Așa cum am spus, inclusiv din cauza că nimeni nu a fost pedepsit pentru tentativa lui Plahotniuc de uzurpare a puterii din iunie 2019, Dodon a hotărât să încerce și el. Și a încercat. Și doar grație cetățenilor acestei țări, atât Plahotniuc în 2019, cât și Dodon în 2021, au eșuat.

În afară de asta, nu-mi pot explica lipsa unei reacții rezonabile din partea procuraturii în cazul întâlnirii „de taină” de duminica trecută dintre adjunctul procurorului general Ruslan Popov și uzurpatorul funcției de judecător constituțional, Boris Lupașcu”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 28 aprilie curent, procurorul general, Alexandr Stoianogo, a respins adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc privind examinarea faptelor de uzurpare a puterii de stat. Este vorba de deciziile majorității PSRM–Șor privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale” și de anularea numirii Domnicăi Manole judecătoare la CC.

Marcela Meglei
04/05/2021

Comentarii