Directorul general al Moldtelecom, Dan Mitriuc, pleacă din funcție

Anticoruptie.md
04/07/2019
Dan Mitriuc. Foto: Facebook.com

Directorul General al Moldtelecom, Dan Mitriuc, şi-a anunțat joi demisia. Anunțul vine la doar câteva zile după ce premierul Maia Sandu a cerut Agenției Proprietății Publice să verifice activitatea SA Moldtelecom.

Dan Mitriuc a fost instalat în fotoliul de director general al SA Moldtelecom în aprilie 2016. Decizia a fost luată de Consiliul Societății pe Acțiuni în urma unui concurs secret la care ar fi participat în total 11 participanți.

Dan Mitriuc a activat anterior la Victoriabank, iar de acolo, a fost propulsat în funcția de director adjunct responsabil de activitatea financiară în cadrul Căii Ferate a Moldovei. Acesta este ginerele Tamarei Andruşca, fosta membră a Curții de Conturi și ex-directoarea Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Totodată, Tamara Andruşca a ocupat poziţii importante în companii apropiate omului de afaceri Vlad Plahotniuc. În 2001 ea ajunge director economic al Petrom Moldova, unde a lucrat timp de zece ani. în aceeaşi perioadă când Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general. În 2011-2013 a fost director financiar al Prime Management SRL, fondată de Vladimir Plahotniuc şi Andrian Candu, finul acestuia și actualul şef al Parlamentului. Presa a scris că Tamara Andruşca a activat în calitate de membră a Consiliului de Administraţie al Victoriabank în perioada în care prim-vicepreşedintele instituţiei era Vladimir Plahotniuc (2005). Ulterior, în 2012, aceasta a fost şi vicepreşedintă a Consiliului de Administraţie al Victoriabank. 

Angajaţi din cadrul General Media Grup, controlat de Vlad Plahotniuc, ne-au confirmat atunci că Dan Mitriuc a fost angajat în cadrul contabilităţii holdingului media. 

Anticoruptie.md
04/07/2019

Comentarii