Dmitri Peskov: informaţiile furnizate de occidentali forţelor ucrainene nu vor împiedica atingerea obiectivelor Rusiei

Ilie Gulca
05/05/2022
Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov. Foto: tass.ru

Kremlinul a declarat joi că este la curent cu faptul că SUA, Marea Britanie şi alte ţări NATO alimentează „în mod constant” cu informaţii forţele ucrainene, însă aceasta nu va opri Rusia din atingerea obiectivelor sale, transmite Reuters.

Declaraţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit ca reacţie la un articol din New York Times (NYT) potrivit căruia Statele Unite au furnizat informaţii care au ajutat forţele ucrainene să omoare o duzină de generali ruşi.

„Armata noastră este foarte conştientă că Statele Unite, Marea Britanie şi NATO ca întreg transmit în mod constant informaţii şi alţi parametri către forţele armate ucrainene”, a spus Peskov presei.

El a afirmat că acest lucru, precum şi livrarea de arme occidentale, „nu contribuie la încheierea rapidă a operaţiunii (ruse), dar în acelaşi timp nu sunt capabile să împiedice atingerea setului de obiective”.

Întrebat ce măsuri de răspuns ar putea lua Rusia, purtătorul de cuvânt a spus: „Desigur, armata rusă face tot ce este necesar în această situaţie”. Rusia a acuzat Occidentul că poartă un război prin interpuşi împotriva sa prin înarmarea Ucrainei.

Potrivit NYT, Washingtonul a furnizat informaţii cruciale care au ajutat forţele ucrainene să omoare generali ruşi indicând locaţia comandamentelor militare mobile. Oficialii ucraineni au declarat că au ucis 12 generali în prima linie, un număr care i-a uimit pe analiștii militari.

Ilie Gulca
05/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii