Doar 5 judecători cu aspirații pentru CSM au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting

Tatiana Gherţa
07/02/2023
www.justitietransparenta.md

Comisia Pre-Vetting a anunțat, marţi, ultimele rezultate ale evaluării candidaților pentru Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor de carieră. Din cei 28 de canidați din rândul judecătorilor de carieră, doar 5 au trecut filtrul de integritate al membrilor comisiei Pre-Vetting.

Ultimii care nu au promovat evaluarea sunt magistații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, Ion Chirtoacă și Aureliu Postică, Marina Rusu de la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, și Alexei Paniș, de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Deciziile comisiei pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție.

Comisia stipulează faptul că, chiar dacă nu au trecut etapa de evaluare, acest fapt nu se răsfrânge asupra carierei candidaților. Ei continuă să activeze în sistemul judecătoresc, dar nu mai pot participa la concursul pentru ocuparea funcției de membru în CSM.

Comisia Pre-Vetting urmează să prezinte și rezultatele evaluărilor asupra candidaților non-judecători propuși de Parlament.

 

 

 

 

Tatiana Gherţa
07/02/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii