DOC// „Lista neagră” locală a fost extinsă. Figuranții, cu afacerile la control

Anticoruptie.md
29/06/2023
Colaj CIJM

Lista persoanelor supuse sancțiunilor internaționale a fost extinsă, iar tranzacțiile financiare, efectuate de acestea pe teritoriul Republicii Moldova vor fi supuse unui control mai riguros. Decizia a fost aprobată, miercuri, de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Tot miercuri, Elveția s-a alăturat statelor care au impus sancțiuni împotriva a cinci persoane implicate în  tentativele de a destabiliza situația din Republica Moldova.  Anticoruptie.md a dezvăluit cum, sub pretextul unor acțiuni de caritate sau sportive, agenții de legătură ai Kremlinului promovează desfășoară campanii cu puternică tentă ideologică, începând de la promovarea panglicii „Sfântul Gheorghe” și încheind cu mesaje denigratoare în adresa celor care pledează pentru apropierea de Uniunea Europeană. Investigația INTERLOPI ȘI... FILANTROPI reconstituie activitățile cu iz propagandistic organizate de Grigore Caramalac, președintele Fundației IFAVIS, care se regăsește în lista de sancțiuni.  

Potrivit Dispoziției, 7 persoane incluse anterior în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei pe motive precum destabilizarea situației interne din Republica Moldova sau implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost introduse și în lista de sancțiuni aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale. 

Este vorba despre Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Caramalac. 


 

Anticoruptie.md
29/06/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii