Dreptul la replică. Ex-poliţist respinge afirmaţiile unui fost deputat că ar fi candidatul pentru şefia INI

Julieta Saviţchi
09/11/2021

Fostul poliţist, Ion Bulat, a respins informaţia lansată de liderul PPDA, Dinu Plângău, că ar fi viitorul şef al Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) şi că a figurat în materialele dosaruluiontentat lui Iurie Podarilov, şeful Inspectoratului Naţional de Poliţie. Ion Bulat care la moment activează ca ofiţer de investigaţie la Procuratura Anticorupţie susţine că informşia este denigratoare şi că l-a pus într-o situaţie jenantă.

„Nu am figurat niciodată în vre-un dosar penal, inclusiv nici în dosarul Podarilov. Doar că am fost uneori întrebat dacă cunosc ceva despre anumite situaţii. În cazul la care se referă Dinu Plângău nu este un dosar penal. A fost un material, iar procurorul a emis ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale”, a precizat ofiţerul.

Ion Bulat a respins şi afirmaţiile că este candidatul la şefia INI şi că ar fi omul lui Iurie Podarilov. „Nimeni nu a discutat cu mine, nu mi s-a făcut nicio aluzie privind funcţia respectivă. Am auzit din presă. Pe Dl Podarilov îl cunosc, mi-a fost cândva şef, dar nu am mai comunicat de mult timp. Nu mai activez în poliţie de vre-o cinci ani”, a declarat Bulat.

Amintim că fostul deputat Dinu Plângău a adus, luni, acuzaţii în adresa conducerii Ministerului de Interne că ar promova în funcţie persoane cu trecut dubios. Plângău a scris pe Facebook că Podarilov ar încerca să-l facă şef la INI pe omul său şi că acesta este Ion Bulat.

„Inspectoratul Național de Investigații a rămas fără șef. Podarilov își vrea omul lui acolo. Chiar azi, când am vorbit despre corupția de la MAI, un oarecare Bulat, care figurează în materialele dosarului mitei în care e vizat Iurie Podarilov, încearcă a fi promovat la conducerea INI. Oameni buni, există vreo limită? Opriți nebunia asta! Atașez materiale cauzei în care este menționat Podarilov și Bulat, aproape viitorul șef INI, dacă nu oprim asta”, se arată în postarea fostului deputat.


 

Julieta Saviţchi
09/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii