Fiecare al șaselea judecător din Moldova a primit donații generoase în 2017

Anticoruptie.md
03/05/2018
Foto: MariuszSzczygiel/iStock

Fiecare al șaselea judecător a obținut pe parcursul anului trecut imobile sau bani de la părinți, socri și alte rude. Centrul de Investigații Jurnalistice (CIJM) va publica vineri, 4 mai, o investigație amplă despre donațiile pe care le-au primit anul trecut judecătorii din Republica Moldova. 

În timp ce unii magistrați au obținut dreptul de abitație în imobile luxoase, înregistrate pe numele socrilor sau părinților, alții au făcut averi din donațiile rudelor și prietenilor invitați la evenimentele de familie pe care le-au organizat. Moștenirile, fie că e vorba despre casele părintești, fie că e vorba despre depozite de sute de mii de lei, sunt o altă sursă de îmbogățire pentru unii oameni ai legii. În timp ce magistrații spun că donațiile se datorează în exclusivitate generozității rudelor, experții anticorupție ne avertizează că în acest mod unii ar încerca să legalizeze bunuri nedeclarate.

Mai multe detalii întro investigație amplă, vineri, pe portalul Anticoruptie.md.

Anticoruptie.md
03/05/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii