Ignacio Ibarra, fostul director al Union Fenosa, a fost reținut de Interpol în Spania

Ilie Gulca
01/12/2021
uan Ignacio Ibarra Castellano. Foto: www.abc.com.py

Fost manager al Red Union Fenosa în Moldova, Juan Ignacio Ibarra Castellano, a fost arestat în octombrie de agenții Interpol în orașul Zaragoza, Spania, pentru acuzații de fraudă, emiterea unor documente false, evaziune fiscală etc.

Ignacio Ibarra, după cum era cunoscut în Moldova, a deținut funcția de viceconsul onorific al Spaniei în Ciudad del Este, oraș din Paraguay.

De asemenea, el a exercitat funcțiile de consilier economic pe lângă Guvernul din Paraguay în timpul cabinetului Horacio Cartes, șef al Camerei de Comerț al Spaniei în Paraguay și a mai avut activități în sectorul privat.

Pe 4 februarie, autoritățile din Paraguay au prezentat acuzațiile împotriva lui Ibarra Castellanos. Potrivit agentului fiscal Nilsa Marlene Torales din Ciudad del Este, potrivit publicației, www.abc.com.py , cetățeanul spaniol este responsabil pentru mai multe infracțiuni, inclusiv fraudă, încălcarea obligației privind păstrarea registrelor de comerț, emiterea unor documente false, evaziune fiscală etc.

Pe 15 martie, o instanță de crime economice din Ciudad del Este a declarat nejustificată absența lui Ibarra Castelano în cadrul mai multor ședințe de judecată privind mai multe cauze penale pentru fraudă și alte infracțiuni și a dispus darea în urmărire internațională a fostului manager al Union Fenosa.    

Ilie Gulca
01/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii