„Nu există o așa ofertă”. Ministrul Victor Parlicov, despre noua ofertă a lui Șor

Anticoruptie.md
04/12/2023
colaj CIJM

Oligarhul fugar Ilan Șor a lansat o nouă ofertă pentru Energocom - gaze la prețul de 137 de dolari pentru 1.000 de metri cubi pentru toți consumatorii din Moldova - după ce a eșuat cu încercarea legată de livrarea de gaze cu 10 lei pentru un metru cub începând cu 1 decembrie.

Șor a declarat într-un live pe Facebook că gazele ar fi stocate în rețeaua europeană și că poate fi livrat în R. Moldova cu un preț mai mic.

De partea cealaltă, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat luni în cadrul unei conferințe de pesă că „știrile din viitor” lansate de Șor sunt un instrument de manipulare.

„Așa cum am anticipat vedem că știrile despre gaz continuă, dar gaz nu este. Încă în aprilie Șor a anunțat că s-a înțeles cu Rusia ca în R. Moldova să fie livrat gaz la prețul de 12 lei. În octombrie, a vorbit deja de gaze pentru Găgăuzia și Taraclia la prețul de zece lei. Acum el este de acord să vândă la Energocom gaz cu 137 de dolari”, a spus ministrul.

„Dacă sunt traderi serioși din UE, care vor să ne vândă gaz cu 137 de dolari, atunci e foarte bine. Să meargă la Energocom, sunt procedurile pe care trebuie să le parcurgă și nicio problemă. Doar că eu cred că nu există o așa ofertă de 137 de dolari pentru 1.000 de metri cubi așa cum nu a existat în aprilie gaz cu 12 lei și cum nu a existat gaz în octombrie cu zece lei.”

Anticoruptie.md
04/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii