Încă o persoană, decorată de Dodon în aceeași zi cu Aizin, a decedat în urma complicațiilor de Covid. Este fost deputat în primul parlament al Moldovei

Crina Dumitriu
24/10/2020

Încă o persoană, decorată de Igor Dodon în aceeași zi cu omul de afaceri Mihail Aizin, a decedat în urma complicațiilor generate de Covid-19. Este vorba despre Vladimir Agachi, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova. Acesta conducea o societate cu răspundere limitată în satul Pepeni, din raionul Sângerei. El a fost decorat de președintele Igor Dodon, la 28 septembrie, cu ordinul Gloria Muncii.

Vladimir Agachi, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv la câteva zile după ce a fost la Președinție unde și-a ridicat ordinul Gloria Muncii. El și cu soția sa au fost internați la spitalul din Sângerei. În urma agravării stării sănătății, bărbatul a fost transferat  la Spitalul Clinic Republican, pe 10 octombrie. El avea comorbidităţi: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort și hipertensiune arterială.La 23 octombrie Vladimri Agachi a decedat. 

La 10 septembrie curent, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită electorală la Pepeni, Sângerei, unde s-a întâlnit cu Vladimir Agachi și a vizitat SRL-ul  Accesal-Grup, pe care acesta îl conducea.   

Amintim că un alt participant la festivitatea de premiere din 28 septembrie, de la Președinție, omul de afaceri Mihail Aizin, a decedat la spital în urma complicațiilor generate de Covid-19.  

Crina Dumitriu
24/10/2020Follow us on Telegram

Comentarii