Ion Ceban, despre terenurile municipale scoase la licitație cu prețuri derizorii: „Este campania electorală și vor fi declarații de tot tipul”

Irina Odobescu
16/09/2020
Foto: Iv Ceban via Facebook

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, respinge acuzațiile consilierilor PAS din Consiliul Municipal, că terenurile din Capitală ar fi scoase la licitație la prețuri derizorii. Edilul susține că dezvăluirile au fost făcute în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

„Terenuri în Chișinău practic nu s-au dat la licitație și noi astăzi am zis că nu mai dăm niciun teren pe sub masă. La o renumită sedința a CMC s-au dat peste 800 de terenuri la preț derizoriu, când am avut un conflict serios cu consilierii și nu doar. Acum pot fi diferite interpretări. Este campania electorală și vor fi declarații de tot tipul”, a comentat Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul național de televiziune.

Precizăm că aleșii municipali ai PAS au dezvăluit că schema de înstrăinare a terenurilor municipale sub prețul de piață începe cu identificarea unui teren, care nu este înregistrat sau evaluat de Cadastru. Ulterior, o companie de evaluare subevaluează terenul respectiv, iar Direcția Arhitectură și Relații Funciare în baza raportului de evaluare propune Consiliului municipal aprobarea scoaterii la licitație a terenului la un preț mult mai mic decât cel real, iar cu votul „consilierilor părtași” se aprobă scoaterea la licitație a lotului de pământ. Consilierii spun că această schemă aduce pierderi economice statului. 

Irina Odobescu
16/09/2020

Comentarii