Ion Ceban, pe urmele Alei Nemerenco. Primarul de Chişinău a dispus o anchetă de serviciu la spitalul municipal „Gheorghe Paladi”

Tatiana Gherța
13/03/2023
colaj CIJM

Direcția sănătate a Primăriei municipiului Chişinău a pornit o anchetă pe marginea cazului mediatizat săptămâna trecută legat de calitatea proastă a mâncării oferită pacienților internați în spitalul municipal „Gheorghe Paladi”. Anunțul a fost făcut luni de către primarul capitalei, Ion Ceban. Săptămâna trecută și ministra sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că s-a autosesizat pe acest caz.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a menționat astăzi că nu o dată a fost sesizat Guvernul cu privire la banii alocați pentru mâncare. Acesta spune că în pușcării se hrănește mai bine, decât în maternități și grădinițe.

 „În penitenciare se alocă mai mulți bani pentru alimentație decât pentru mamele gravide din spitale, doamna Nemerenco.  Să vă fie foarte clar. În spitalul numărul 1, investiția primăriei Chișinău în ultimii 3 ani de zile este de peste 20 de milioane de lei, iar Ministerul Sănătății nu investește practic de loc. Pe ultimul caz, Ddirecția sănătate a pornit o anchetă internă și vom vorbi despre acest lucru”, a precizat edilul.

Amintim că, săptămâna trecută, chiar de 8 martie, Ziua Internațională a Femeilor,  o tânără mămică  a povestit cum sunt tratate mamele care aduc pe lume copii în maternități, cu  „mâncare din resturi, paste răsfierte și terciuri fără niciun gust”.

Tatiana Gherța
13/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii