Klaus Iohannis a desemnat un nou premier în România. Este general în rezervă și fost ministru al Apărării

Mădălin Necșuțu
22/11/2021
Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, luni, pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României. „Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o”, a declarat Iohannis.

Reprezentanții din aproape toate partidele parlamentare au mers, luni la prânz, pentru consultări cu președinte privind nominalizarea unui noi premier. El a mai spus că îl desemnează pe Nicolae Ciuca pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere.

La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că în ultimele zile a lucrat și cu celalalte parte din viitorul guvern pentru a agrega un program de guvernare și pentru a constitui o coaliție solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem face un guvern care să asigure stabilitatea țării.

„Cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia COVID_19 și criza energetică și să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNNR și este cât se poate de evident când în porgramul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și bine aplicate în România precum și un program de măsuri sociale, astfel încât să poată să fie acoperite toate problemele cauzate de criza în care ne aflăm”, a spus Ciucă.

Pe de altă parte, Fostul ministru al Justiției Stelian Ion de la Uniunea Salvați România (USR) a afirmat că „rotativa” nășită de președintele Iohannis ajută la un singur lucru, ca PSD și PNL să aibă acces pe rând la resurse, să-și împartă banii publici frățește.

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion (USR) afirmă că „rotativa” nășită de președintele Iohannis ajută la un singur lucru, ca PSD și PNL să aibă acces pe rând la resurse, să-și împartă banii publici frățește.

„Președintele Iohannis a ajuns unde dorea și unde se simte cel mai bine: alături de PSD. Tot ce a făcut Iohannis în ultimele luni a fost să împingă PSD la guvernare și pentru asta i-a creat toate condițiile: s-a asigurat că are un premier obedient, a scos USR din Guvern, a descompus PNL. «Rotativa» nășită de președintele Iohannis ajută la un singur lucru, ca PSD și PNL să aibă acces, pe rând, la resurse, să-și împartă banii publici frățește”, susține Stelian Ion într-o postare pe Facebook.

Cel mai probabil, votul de învestire a noului guvern comun PNL-PSD condus în primă fază de Nicolae Ciucă pentru un an și jumătate și apoi de liderul PSD; Marcel Ciolacu pentru celălalt an și jumătate până la următoare alegeri parlamentare din 2024, va avea loc joi în Parlamentul României.

Mădălin Necșuțu
22/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii