Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate: „Judecătorii au decis să blocheze curățarea justiției”

Anticoruptie.md
17/03/2023
Colaj CIJM

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru ziua de luni Consiliul Suprem de Securitate (CSS) în legătură cu blocajele din sistemul de justiție. Ședința urmează să aibă loc la ora 14.00. Anunțul vine după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a votat amânarea votării a două proiecte, până pe 28 aprilie.

„Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Înțeleg că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Moldova”, a menționat șefa statului.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Judecătorilor au fost două subiecte: aprobarea modificărilor cuprinse în Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor și alegerea membrilor permanenți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor.

Un reportaj amplu al reporterilor CIJM, urmăriți AICI.

Anticoruptie.md
17/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii