Maia Sandu despre noul regim de sancțiuni: „UE va putea îngheța averea celor care încearcă să răstoarne ordinea constituțională”

Anticoruptie.md
02/05/2023
Sursa: Președinția RM

Decizia Consiliului Uniunii Europene de a aplica un nou regim de sancțiuni în adresa persoanelor care amenință suvernitatea și independența Republicii Moldova a fost salutată de președinta Maia Sandu. Șefa statului spune că „datorită acestei decizii, Uniunea Europeană le va putea îngheța averea și bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic sau încearcă să răstoarne ordinea constituțională, inclusiv prin acte de violență”.

„Mulțumim Uniunii Europene pentru sprijinul oferit ca să menținem stabilitatea și securitatea în țară prin impunerea de sancțiuni individuale celor care vor să provoace destabilizări. Mulțumim României pentru implicarea constantă și susținerea fermă a acestei inițiative importante pentru Moldova. Adoptarea acestui regim de sancțiuni este o dovadă clară a sprijinului UE pentru Moldova, pentru calea noastră europeană și pentru asigurarea păcii și stabilității în regiune”, a menționat președinta Maia Sandu.

Consiliul European a adoptat vineri, 28 aprilie, un nou cadru pentru măsuri restrictive specifice, care oferă UE posibilitatea de a impune sancțiuni împotriva persoanelor responsabile pentru sprijinirea sau implementarea acțiunilor care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova, precum și democrația țării, statul de drept, stabilitatea sau securitatea.

Anticoruptie.md
02/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii