Maia Sandu, îndemn la implicare și solidaritate pe 5 noiembrie: „Doar votul vostru e mai puternic decât încercările de a vinde Moldova”

Anticoruptie.md
03/11/2023
Colaj CIJM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj către națiune cu două zile înainte de alegerile locale din 5 noiembrie. Șefa statului a îndemnat la solidaritate și a subliniat că fiecare vot oferit puterilor ostile integrăriii europene a Republicii Moldova înseamnă o șansă în minus pentru o viață mai bună pe viitor. Totodată, Sandu a comentat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a exclude din cursă candidații partidului Șansă, pe fundalul acuzațiilor de afiliere la „grupul criminal condus de Ilan Șor” și de finanțare ilegală din Federația Rusă.

„Pe 5 noiembrie Moldova își va alege primarii. de votul nostru va depinde dacă în comunitatea noastră va fi drum bun sau nu, dacă va fi renovată grădinița sau nu, sau satul va fi lăsat în dezordine și de izbeliște. (...) M-am născut în sat, fără apă și canalizare, cu drumuri cu glod și îmi doresc ca generațiile care vin să nu cunoască aceste greutăți. Copiii de mâine ai Moldovei trebuie să trăiască într-o țară UE. Drumul e complicat, avem multe de făcut. Am început multe proiecte prin programul Satul European”, a subliniat Maia Sandu.

Șefa statului a vorbit și despre riscurile pentru viitorul țării, în special referindu-se la tentativele de corupere a alegătorilor.

„Doar votul vostru e mai puternic decât încercările de a vinde țara. Știm că avem înainte provocări serioase - chiar în aceste alegeri locale forțe pro-Kremlin, pro-război încearcă să blocheze drumul nostru european. Cu bani murdari, partide plătite de Kremlin, deghizate în partide pro-europene, prin coruperea alegătorilor, încearcă subjugarea Moldovei unor interese străine. Obiectivul nostru comun este să construim sate și orașe europene. Vom reuși dacă vom munci toți pentru acest obiectiv și el depinde de votul nostru din 5 noiembrie. Duminică ieșiți la vot, toți cei născuți la sat și toți cei născuți la oraș, și folosiți puterea votului pentru viitorul întregii Moldovei”, a îndemnat Sandu. 

Peste 3 mln 300 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, incluși în Registrul de Stat al Alegătorilor, sunt așteptați, duminică, 5 noiembrie, la secțiile de votare pentru a alege primarii și consilierii localităților, în cadrul alegerilor generale locale. La alegerile generale locale vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Procesul va fi supravegheat de peste 1500 de observatori naționali și internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Anticoruptie.md
03/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii