Maia Sandu îl va da în judecată pe socialistul Furculiță „pentru o nouă minciună marca Dodon”

Ilie Gulca
18/08/2020

Președinta PAS Maia Sandu a anunțat luni că îl va acționa în judecată pe deputatul socialist Corneliu Furculiță pentru afirmația că PAS ar urma să vândă pământurile Republicii Moldova unor cetățeni străini.

„O nouă minciună marca Dodon și PSRM, mai gogonată decât cea cu 30.000 de sirieni de acum patru ani, este vehiculată azi de deputații socialiști... Pentru că le-am dat în obraz că nu le pasă de agricultori și de pământurile noastre, ei amăgesc oamenii că noi vrem să vindem pământul cetățenilor străini. Este o minciună cât prostia lor de mare”, a reacționat Maia Sandu pe Facebook.

Fostul premier a subliniat că anume președintele Igor Dodon, la indicația lui Plahotniuc, a promulgat legea pentru vinderea cetățeniei Republicii Moldova unor străini anonimi pentru ca aceștia să poată cumpăra pământurile.

„Au uitat că acest program a fost anulat la insistența noastră? [Ei] Nu știu că Dodon, cu mâna fratelui său, cumpără terenuri din Moldova pe banii milionarului rus Igor Ceaika și își face iazuri pe ele?”, a menționat președinta PAS.

Deputatul socialist Corneliu Furculiță a declarat luni în cadrul unei conferințe că lidera PAS, Maia Sandu, ar planifica să distrugă micii fermieri prin legiferarea vânzării pământului pentru străini.

Ilie Gulca
18/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii