Maia Sandu, la unison cu forțele de ordine: „Instituțiile noastre au demonstrat că știu să țină situația sub control”. Poliția cere „gardienilor protestelor” să-și descopere fața

Anticoruptie.md
12/03/2023
Colaj CIJM

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că protestul organizat de tandemul Șor-PACE și planificat pentru duminică, ora 13.00, prezintă risc de destabilizare, dar dă asigurări că forțele de ordine au situația sub control.  Poliția avertizează că nu va tolera nicio formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi, iar persoanele care nu vor respecta Legea cu privire la întruniri vor purta răspundere conform legislației.

„De fiecare dată există riscuri de destabilizare, dar instituțiile noastre au demonstrat că știu să țină situația sub control și am certitudinea că și de acum încolo vor asigura ordinea publică”, a menționat Sandu.

Conform poliției, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă. Totodată, forțele de menținere a ordinii le-a sugerat reprezentanților Scutului poporului să nu-și acopere fețele.

„Solicităm organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului. Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți să fie cu fețele descoperite. Informăm chișinăuienii că începând cu ora 13:00 pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și pe str. Mihai Viteazul traficul va fi parțial blocat. Îndemnăm șoferii să-și păstreze calmul și să evite această zonă”, declară oamenii legii.

Partidul Șor a difuzat un comunicat în care dă asigurări că protestul va fi unul pașnic, dar le sugerează oamenilor legii că „ordinele ilegale nu trebuie executate, iar cei care fac acest lucru, își semnează propria sentință, care neapărat va fi”.

Anticoruptie.md
12/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii