Maia Sandu: „Prin aderare la UE, ne putem proteja de Rusia”

Mihaela Cibotaru
19/05/2023
digi24

Republica Moldova vede, în continuare, amenințări din partea Rusiei și consideră că prin aderarea la Uniunea Europeană se poate proteja de aceasta, a declarat președinta Maia Sandu într-un interviu pentru France Presse, citată de digi24.ro.

„Desigur, nimic nu se compară cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar noi vedem riscul şi credem că ne putem salva democrația doar dacă facem parte din Uniunea Europeană", a spus Maia Sandu, exprimând speranța la o decizie „în următoarele câteva luni" cu privire la deschiderea negocierilor.

„Vrem să continuăm să facem parte din lumea liberă, vedem ce se petrece în Ucraina, vedem că Rusia încearcă să împiedice țările din regiune să devină democratice”, afirmă Maia Sandu, apreciind că „Rusia va continua să fie o mare sursă de instabilitate în următorii ani şi noi trebuie să ne protejăm".

Declarațiile președintei Republicii Moldova vin la câteva zile înainte de desfășurarea Adunării „Moldova Europeană”, organizată la inițiativa președintei, pentru ca cetățenii să demonstreze susținere pentru calea europeană a Moldovei.

Totodată, la 1 iunie în Republica Moldova se va desfășura Summit-ul Comunității Politice Europene, unde se vor întâlni cca 50 de lideri europeni, evenimentul având o semnificație majoră, fiind, potrivit președintei Sandu, „o recunoaștere internațională și o oportunitate de a întări legăturile noastre cu țările europene, cu lumea liberă”.

Mihaela Cibotaru
19/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii