Maia Sandu pune punctele pe „i”: „Statutul de neutralitate nu inseamnă ca nu ar trebui să ne apărăm!”

Anticoruptie.md
11/02/2023
Colaj CIJM

Președinta Maia Sandu, a condamnat survolarea spațiului aerian al Republicii Moldova de către o rachetă lansată de armata rusă. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de vineri și a fost confirmat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova și comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Maia Sandu  afirmă că statutul de neutralitate nu anulează nevoia de apărare, în cazul în care e vorba de o încălcare crasă a spațiului aerian suveran al Republicii Moldova.

„Condamn ferm încălcarea spațiului aerian al Moldovei de către o rachetă rusă. Moldova merită pace și securitate și vom face toți pașii necesari pentru a o realiza. Statutul de neutralitate nu inseamnă ca nu ar trebui să ne apărăm”, a scris Sandu.

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost survolat, vineri, de o rachetă rusească. Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării, care anunța că structurile responsabile din cadrul instituției au detectat racheta la ora 10:18.

Racheta a zburat deasupra localității Mocra din regiunea transnistreană și, ulterior, deasupra localității Cosauți din raionul Soroca, cu direcția spre Ucraina.

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență la MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a indica părții ruse încălcarea inacceptabilă a spațiului aerian prin survolarea teritoriului suveran al Republicii Moldova.

Anticoruptie.md
11/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii