Maia Sandu, vizită surpiză în Parlament: „Unii se fac luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului”

Mihaela Cibotaru
17/03/2023

Președinta Maia Sandu a solicitat Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea de corupție, o instanța specializată care să investigheze cazurile de corupție mare, inclusiv din sistemul justiției. Într-un discurs susținut în fața deputaților, șefa statului a reiterat că aleșii poporului, orice orientare politică ar avea, trebuie să pună în prim-plan interesele țării și nu ale celor care vor să „facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac”.

Șefa statului a subliniat că autoritățile depun eforturi pentru a schimba lucrurile spre bine și pentru a construi o viață mai bună pentru cetățenii săi. „Putem reușit toate acestea doar dacă vom avea o justiție care să aibă grijă de respectarea legii”, însă există judecători și procurori corupți care se opun din răsputeri curățării justiției, a spus ea.

Maia Sandu a menționat că în ultimii doi ani justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor, dar nu a făcut-o. „Nu mai avem timp să lăsăm corupția din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui, vom reușii să corectăm răul făcut țării noastre”, a conchis șefa statului.

Președinta a apreciat că corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol al Moldovei.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii să fie atenți la informațiile pe care le aud și să aibă încredere doar în informații oficiale, distribuite de instituțiile publice și nu în criminali. Totodată, ea a cerut instituțiilor statului să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă clară și la timp a cetățenilor. „Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă și de dezinformare”, a spus președinta.

Șefa statului consideră că instituțiile publice au arătat că știu să protejeze interesele țării și a cerut guvernului Recean „să acționeze ferm pentru a opri orice tentativă de destabilizare a țării”.

Totodată, Maia Sandu a făcut un apel către toate formațiunile politice să pună aderarea europeană înaintea intereselor „înguste” și să susțină această cale „necondiționat”. Totodată, Maia Sandu a reiterat că Partidul Șor are misiunea să organizeze destabilizări și să dea jos prin „violențe” guvernarea aleasă în mod democratic.

„Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți și iată unii se fac luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului. Și hoții și Kremlinul au același obiectiv - să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac”, a conchis Sandu.

Mihaela Cibotaru
17/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii