Majorarea tarifului la gazele naturale// Andrei Spînu: ,,Criza gazelor nu s-a încheiat, căutăm posibilităţi să ajutăm cetăţenii la achitarea facturilor"

Olga Stăvilă
11/01/2022

Guvernul este în căutarea banilor pentru a ajuta cetăţenii să achite facturile pentru consumul de gaze naturale, după ce preţul pentru o mie de metri a ajuns, în prima luna a anului curent, la 646 de dolari, cu aproape 230 de dolari mai mult faţă de luna noiembrie a anului trecut. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Spînu a precizat că situaţia este foarte dificilă dificilă, iar criza gazelor nu este doar a Republicii Moldova, dar a întregului continent european. „Criza gazelor nu s-a încheiat în noiembrie, nici în decembrie, se va încheia atunci când prețul gazelor la nivel european va coborî definitiv și va exista o stabilitate. Este o criză la nivel european, dar care afectează în mod direct și Republica Moldova”, a declarat vicepremierul.

Totodată, Spînu a precizat că Guvernul analizează posibilitatea majorării compensațiilor pentru plata facturilor la consumul de gaze în luna ianuarie . „Avem în rezervă 1,6 miliarde de lei, dar analizăm posibilitatea majorării compensațiilor pentru cetățeni pentru luna ianuarie”, a mai spus oficialul.

Olga Stăvilă
11/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii