„Moldova se află în prim-planul acțiunilor hibrid ale Rusiei”. Ministrul Apărării al României, despre cooperarea militară cu R. Moldova

Anticoruptie.md
11/03/2024
Ministrul Apărării al României, Angel Tîlvăr. Foto: Digi24.ro

Ministrul Apărării al României, Angel Tîlvăr, a declarat că există o cooperare militară strânsă între România și Republica Moldova, dar că Guvernul de la București respectă statutul de neutralitate al statului din stânga Prutului.

„În clipa în care vorbim de Moldova, vorbim de un partener de suflet al României. Deci, relația între noi și R. Moldova este una care, pe de-o parte, este cunoscută la nivel internațional și, pe de altă parte, s-a format firesc”, a spus oficialul român în cadrul unui interviu pentru G4media.ro.

„Iarna trecută, Moldova avea probleme la aprovizionarea cu energie. Faptul că Guvernul României s-a implicat atât de bine și atât de mult pentru a soluționa această criză și putem lega și de aspirațiile europene pe care le are R. Moldova, avânt statutul de țară candidat și probabil că știți că România este țara care face cea mai mare acțiune de promovare a Moldovei”, a declarat ministrul apărării.

Întrebat despre ce face România pentru R. Moldova în domeniul militar, Tîlvăr a răspuns: „Vreau să vă spun că Moldova are statutul de țară neutră din punct de vedere militar, România, așa cum a făcut dintotdeauna, respectă dreptul internațional și acest statut”.

„Asta nu înseamnă că din punct de vedere bilateral nu am avut elemente de cooperare – echipamente neletale pe care le-am oferit Moldovei, eu însumi am fost acolo și relația mea cu ministrul Apărării din Moldova ține de firesc – ne întâlnim foarte des. Apoi, avem elemente care țin de pregătire care se fac în comun. Avem elemente de sprijin, Moldova fiind un stat care se află în prim-planul acțiunilor hibrid ale Rusiei, care nu e încântată de parcursul european al Moldovei”.

Anticoruptie.md
11/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii