Moscova, nemulţumită de politica de la Chişinău: ,,Punem la îndoială statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

Julieta Saviţchi
18/05/2022
TASS

Rusia pune la îndoială statutul de neutralitate al Republicii Moldova “în legătură cu unele dintre acțiunile și declarațiile Chișinăului”. Declaraţia a fost făcutămiercuri în cadrul unui briefing de către directoarea Departamentului de Informare și Presă al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, transmite agenţia TASS.

Zaharova a enumerat un şir de acţiuni ale Chişinăului, care nu au nimic comun cu domeniul militar. „În pofida faptului că autoritățile moldovenești nu au anunțat acest lucru, diverse structuri ale țării aplică sancțiuni occidentale anti-ruse în sectorul bancar și în domeniul reexportului de mărfuri rusești”, a spus Zaharova.

Aceasta s-a arătat indignată şi de faptul că la Ambasada Rusiei la Chişinău de aproape două luni “au loc zilnic acţiuni antiruse, care pur şi simplu interferează cu activitatea misiunii diplomatice”.

O altă acţiunea a guvernării de la Chişinău care ar lovi în statutul de neutralitate al ţării ar fi, după Zaharova, interdicţia panglicii “Sfântul Gheorghe” , care “a avut o amploare şi o rezonanță negativă atât în ​​Rusia, cât și în Moldova”.

Reprezentanta Ministerului de Externe de la Moscova i-a imputat Chişinăului că ar fi impus ,,restricţii severe asupra difuzării mass-media ruse sub pretextul de aprovizionare dezechilibrată a conținutului informațional”.

O altă acuzaţie adusă de Zaharova Chişinăului este decizia Poștei Moldovei de a sista temporar, din motive tehnice, trimiterile poştale către Rusia.

"Chişinăul este foarte sensibil la declaraţiile noastre, iar noi nu suntem mai puţin sensibili la acţiunile lor care urmăresc să implice Republica Moldova în campania anti-rusă. Toate acestea îi afectează, în primul rând, pe cetăţenii celor două ţări ale noastre", a conchis Zaharova.

Julieta Saviţchi
18/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii